Megható sorokkal búcsúzott a Földes Esztertől Karinthy Márton. A színésznő elérzékenyülve mesélt arról, hogyan vette át a színigazgató és rendező utolsó darabját, melyet végül ő vitt színre.

Földes Eszter megrázó vallomása Karinthy Mártontól

Fotó: Földes Eszter / Facebook

Elérzékenyülve idézte fel az elmúlt hónapok legnagyobb szakmai- és lelki próbatételét Földes Eszter, akit a betegeskedő Karinthy Márton kért fel arra, hogy Veszélyes forduló című darabjának rendezését – melyben Földes Eszter főszereplőként is színpadra lépett – a színésznő vegye át.

„Elképesztően fegyelmezett csapatmunka volt ez a próbafolyamat. Mindenkinek nagyon hálás vagyok, hogy így, teljes odaadással próbáltuk ezt a darabot. Az előadást Marcinak ajánlottuk, érte is készült. Nem is úgy tekintek rá, mint a rendezésemre, hanem mint az ő utolsó fő művére, amihez én egy csatorna voltam. Remélem, hogy boldog és elégedett” – mondta a 95.8 Sláger FM-en Földes Eszter, aki rendezésekor egészen addig egyeztetett Karinthy Mártonnal, amíg csak lehetett.

„Először úgy volt, hogy Marci majd visszatér, vártuk, de sajnos többet már nem tudott jönni. Végig próbáltam kapcsolatban lenni vele. Kapott felvételeket a próbáról, hozzá is tudott szólni. Ami pedig elképesztően megható és egy gyönyörű ajándék is lett belőle, hogy az utolsó instrukciót – amiket egy WC-papírra írt fel – örökre megkaptam. Bekeretezve őrzöm az otthonom egy kiemelt helyén” – árulta el Földes Eszter, aki úgy érzi Karinthy Márton örökre ott lesz vele, velünk lelkiekben.

„Egy láthatatlan intellektuális és lelki kapocs volt közöttünk az utolsó pillanatig. Ami a legjobban meghatott, hogy kaptam tőle egy levelet, amiben úgy búcsúzott el tőlem, mint ’Moliére, örök szeretettel az ő Armande Béjart-jának’. Ő volt Moliére nagy színésznője, végtelenül megtisztelő mindez. Nem gondoltam, hogy Marci ennyire bízik bennem, hogy lát bennem a színésznőnél többet. Korábban voltak próbálkozásaim rendezőként, de aztán úgy voltam vele, hogy hagyom a rendezést, letettem. Aztán jött Marci, aki bízott bennem és azt mondta, tessék csinálni! Ezzel nagy terhet, de ugyanakkor nagy erőt is adott, mert ez a bizalom felvértezi az embert” – árulta el a vasárnap 20:00-tól hallható Sláger Témában Földes Eszter.

NLCafé

Nagyvilág - 2020. January 27., 06:52
Kínai miniszter: rohamosan terjed a koronavírus-járvány
Itthon - 2020. January 27., 07:56
Emelnék a diákbhitel plafonját

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.