Meghalt 5 idős, krónikus beteg, és 23-mal, 3954-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök délelőtt.

Újabb 5 koronavírus-fertőzött halt meg Magyarországon

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést.

Az elhunytak száma 539-ra emelkedett. 2205-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1210-re csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt az elhunytak száma.

Az oldal adatai szerint jelenleg 10 985-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 195 894.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

"A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz"

- írták.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1880 ember) és Pest megyében (567) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (371), Komárom-Esztergom megye (272), Zala megye (256) és Csongrád megye (115).

Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Tiltakozom a megjelentetett térkép felirata ellen! A mai naptól fogva nem Csongrád megye a helyes megnevezés, hanem Csongrád-Csanád megye. Irgum-burgum!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.