Önkényesnek tartja és megfellebbezi Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője azt az ötmillió forintos szankciót, amit azért rótt ki rá Kövér László, az Országgyűlés elnöke, mert plenáris ülésen használta a "cigánybűnözés" kifejezést.

"A kormány polkorrekt struccpolitikát folytat" – Kövér László ötmilliös büntetés szabott ki Novák Elődre

Fotó: MTI/Illyés Tibor

E szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság – jelentette ki pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a politikus, azt is kifogásolva, hogy Kövér László hasonló indoklással "letiltotta" pártja javaslatát a Büntető törvénykönyv szigorítására.

A Mi Hazánk politikusa szerint ezzel a kifejezéssel "csupán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákat" illetett, és ezek visszaszorítására tettek specifikus javaslatokat.

A társadalmi probléma megoldása helyett így "polkorrekt" struccpolitikát folytat a kormány – fogalmazott Novák Előd, aki pikánsnak nevezte, hogy levezető elnökként Lezsák Sándor úgy szólította őt fel a "cigánybűnözés" kifejezés mellőzésére, hogy maga is kimondta azt.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Mint egy másik cikk alatt írtam ettől még nem fog megszünni! Először az okot kell megszüntetni majd utánna lehet követelőzni!
balos
@SÍva: Szerintem a kurmányföre célzott és ennyi 1 jó lövés ára!
SÍva
@balos: Akkor már lőhetett volna élessel is ennyi pénzért! Sokan imába foglaltuk volna a nevét!
Rockxy
magyarbűnözést ki lehet mondani?
mert pl. kövér egy a magyarbűnözők közül.
balos
@SÍva: Annyit kapnánk érte,mint 1 emberért!
SÍva
@balos: Tudom pedig csak egy élősködő banda akik miatt most a meglévők mellé kapunk még migránsokat is! Egyébként nem hiszem el, hogy az EU eldöntheti a lakosság feje felett, hogy kit kell befogadni és NEKÜNK támogatni! Már többször leírtam, hogy azok az országok fogadjanak be afrikai migránsokat akiknek gyarmata volt azon a kontinensen és kizsákmányolták őket! Lásd a franciáknak még ma is vannak afrikai érdekeltségei! Ők sem osztották meg velünk ezeket a javakat hát most a hátrányokat is tartsák meg maguknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.