Geszti Péter a hvg360-nak adott interjújában elmondta, hogy generációjuk szerencsés volt, mivel elkerülték a nagy traumákat. Úgy véli, a 80-as, 90-es évek elitizmusa miatt ma sok alkalmatlan ember kap lehetőséget a művészeti és médiás szektorokban. Szerinte a NER-ben a tehetségnél inkább a csoportbeli tagság számít, ami kiszorította az független értelmiséget is.

Geszti Péter: "A tömegek hozzászoktak, hogy kiskorúként bánnak velük"

Fotó: Geszti Péter Facebook oldala

Sokan abban bíztak, hogy egy nyugati típusú demokrácia jön létre, de ez nem valósult meg. Geszti szerint a vezetők tudják, hogy az emberek nem a szabadok, hanem boldogok akarnak lenni. A NER nem képes összefogni, mert működésük lényege a harc. Aki nem illeszkedik be, azt ellenségnek tekintik.  Ő maga a reklámszakmát azért hagyta ott, mert a NER-en kívüliek nem kapnak nagy ügyfeleket, és nem akart részt venni abban sem, ami károsítja a világot, mint a túlfogyasztás, ami hozzájárul a klímaváltozáshoz.

A magyar történelem megteremtette az örökös sértettség, irigység, rosszkedvűség kultúráját, a politika pedig mindig hajlamos rájátszani a traumákra, amihez ma egy professzionális technológiával működtetett, közpénzenergiával táplált gépezet naponta szállítja a muníciót.

- mondta Geszti, majd folytatta:

Nem lehet ragaszkodni ahhoz a demokráciaideához, amit a rendszerváltás után egy-két generáció épített magának. Nem a régit kell foltozgatni, újat kéne alkotni.

Szerinte az a kérdés, hogy az emberek mi miatt, mikor kezdenek a saját szemüknek hinni, nem a propagandának. Stratégiája szerint nem várja meg, hogy a világ rendje helyreálljon, hisz abban, hogy aki nem engedi, hogy mások vagy a helyzetek irányítsák, az képes uralkodni a saját élete felett. Mert a szabadság bennünk van, de úgy látja a tömegek hozzászoktak, hogy kiskorúként bánnak velük jogrendben, tanrendben, hírekben, filmekben, magyarázatban, mindenben. 

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.