Az angol labdarúgó-válogatott két góllal megjavította az eddigi legnagyobb különbségű győzelmére vonatkozó rekordját vasárnap az oroszországi világbajnokságon.

Rekorderekhez csatlakozott Harry Kane

Az angol Harry Kane ünnepel, miután büntetőrúgásból második gólját szerezte az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Anglia – Panama mérkőzésen a Nyizsnij Novgorod Stadionban 2018. június 24-én. (MTI/EPA/Vaszil Donev)

A panamaiak elleni 6-1 előtt háromszor nyert 3-0-ra: a lengyelek és a paraguayiak ellen 1986-ban, illetve a dánokkal szemben 2002-ben.

A triplázó Harry Kane a második angol játékos, aki gólt szerzett az első két mérkőzésen világbajnokságon: előzőleg Ron Flowers a magyaroknak és az argentinoknak lőtt egy-egy gólt tizenegyesből az 1962-es chilei tornán.

Abban is a második Kane, hogy egymás utáni két találkozón többször is eredményes volt, a panamaiak elleni három gól előtt a tunéziai kapuba kétszer talált be a nyitómérkőzésen. Előzőleg Gary Lineker a lengyelek ellen háromszor, a paraguayiakkal szemben pedig kétszer volt eredményes 1986-ban a harmadik csoportmérkőzésen, majd a nyolcaddöntőben.

Mesterhármast Kane előtt Geoff Hurst ért el az NSZK elleni 1966-os döntőben, illetve Lineker 1986-ban.

Érdekesség, hogy az angolok valamennyi megítélt büntetőjüket – szám szerint tízet – értékesítették a világbajnokságokon – természetesen a tizenegyes párbajokat nem számítva.

A Nyizsnyij Novgorodban rendezett vasárnapi mérkőzésen Felipe Baloy szépített, így ő szerezte Panama első gólját a vb-történelemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.