A látogatást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a mai Kormányinfón.

Tájékoztatása szerint Hszi Csin-ping május 8-a és10-e között tesz látogatást Budapesten. Emlékeztetett, hogy 20 éve nem volt példa hazánkban kínai elnöki látogatásra. A vizit előkészítése zajlik, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben tartózkodott a napokban.

Olyan dolgot intézett el Szijjártó, amire 20 éve nem volt példa Magyarországon

Hszi Csin-ping kínai elnök Fotó: AFP

Újságírói kérdésre kifejtette: vannak ideológiai különbségek a magyar és a kínai fél között, de elsősorban gazdasági kérdésekről lesz szó a budapesti vizit során, ez indokolja a látogatást – írja a  privatbankar.hu

Forrás: privatbankar.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Idejon megnezni maganak azt a hulye nepet, akik elturik hogy itt legyen Kina akkugyarainak 70%-a, veszelyes hulladakainak lerakata es meg fizetnek is erte. Nincs meg egy ilyen balfasz orszag a Foldon, ezt mar neki is latnia kell a sajat szemeve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@Maccska: Nem megtűrt, hanem egy kiutált személy arrafelé, azért foglalkozik az itteni fröcsögéssel, mert ha ezt ott teené, csak jól tökön rúgnák, és leköpdösnék! (Nem zárható ki, hogy néhányszor már meg is tették, azért jár ide kommentelni.)
Őrnagy
@Maccska: Nem olyan nagy rejtély ez. A @csak húgy gyagyás...: hazátlan hungarofób Sorosbérköcsög seggfej összes "munkássága", hogy ide kommentelget. Ebből csak úgy lehet megélni, ha fent van Szaros Gyurka bérlistáján! Akkor viszont itt szakmányban kell beokádnia a hungarofób fröcsögéseket, hogy megfeleljen a bérlistán maradás követelményeinek!
csak úgy....
@Maccska: @Őrnagy: - annak azért örülök, hogy ti aljadékok sok fideszest gondolkodásra serkentetek..., a 2/3 ad bukását nektek,ócsmány bunkó rohadékoknak köszönheti majd a dagi!
csak úgy....
@Őrnagy: tudsz már pálcikával zabálni, te idióta hungarofób ?
Őrnagy
@csak húgy Gyagyás...: Az USA második legnagyobb hitelezője Kína (a legnagyobb a magánbankok szövetségét képező FED.)

Ami a kínáva való kereskedelmi kapcsolatokat illeti "az Eurostat február 25-én kiadott jelentése szerint 2020-ban Kína lett az EU legnagyobb kereskedelmi partnere, ezzel megelőzve az évek óta első helyen álló Egyesült Államokat.[i] Kína és az EU között folytatott árukereskedelem mintegy 586 milliárd euró volt, ugyanebben az időszakban az Egyesült Államok és az EU közötti áruforgalom körülbelül 555 milliárd eurót tett ki., az Egyesült Királyság a Brexitet követően pedig a harmadik helyen végzett 445 milliárd euróval."

Aki kimarad Gyagyás, az lemarad!
Én most nem kereskedek Kínával de 1990-2008 között sokat kereskedtem velük is. A kínai nyelv ismeretére akkor se volt szükség gyagyás! Most se kell. Bizonyára nem haszontalan a kínai nyelv ismerete, de nem fontos, és főleg nem nélkülözhetetlen.
rücsü41
@Őrnagy: Á, nem te vagy az okos,Gyagyás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.