A Blikknek nyilatkozó autókereskedő elmondta, ha valaki odaadja a banknak a kocsiját, csak a pénzintézetnek tesz szívességet. Az autót ugyanis jóval áron alul villámgyorsan értékesítik, a tartozás pedig marad.

Hosszú évek óta kapcsolatban állok bankokkal. Előre szólnak, milyen gépkocsik várhatóak, amelyeket visszavesznek az adósoktól. Általában flottában, azaz egyszerre több autót vásárolok, nagyjából fél áron, de sokszor még kevesebbért - mondta el a Blikknek az autónepper, s hozzátette: egy állandó, jól bejáratott, magát függetlennek mondó gépjárműszakértő becsüli fel az autókat, amelyek minden esetben nevetséges áron kerülnek a kereskedőkhöz.

A bank érdeke az, hogy mielőbb értékesítse az autót, a befolyt összeg természetesen egy összegben hozzájuk kerül, a fennmaradó adósságot pedig fizetheti tovább a hitelkárosult - magyarázata az autókereskedő.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
@QQCSI: A saját szolgálati autójukat is féláron veszik meg
saját tulajdonnak...igy szerepelhet a vagyonnyilatkozatban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
Most mi van? Ez nem újdonság! Ugyan ez megy a bedőlt lakáshiteleknél is!
Január
Ha egy mód van rá - a cikkben leirtak is bizonyítják az adós nem menekülhet a hiteltől - fizetni kell a hitelt, és egyszer minden véget ér.
Január
@Horizont: Ezt nem tudhatjuk, benne van a pakliban, különösen azért, mert nem tudom én sem, hogy hogyan lesz a szerződött hitel futamidő betartva. Erre jó lenne valahonnan a hivatalos válasz.
Ugyanis a törlesztő részeket a bank határozza meg, az adós fizet. De pl. már 5 és fél éve kapják a törlesztő részt minden késedelem nélkül, és a törlesztő részből a hitel kamat még mindig nagyobb, mint a tőke rész. Hogyan fog így letelni a hitel a szerződött idő szerint? Vagy tényleg unokáink sem fogják látni a hiteltörlesztés végét?
Január
@Horizont: A bankok válasza erre, hogy betartják a magyar törvényeket.
Az én válaszom pedig, az ide vonatkozó törvényeink rosszak, mert nem védik az állampolgárok és így a haza érdekeit. A bankok mindenütt addig mennek el a haszonszerzésben ameddig az illető ország törvényeibe nem ütköznek, - ez jól felfogott érdekük.
Itt nem kellően történt a szabályozás, és ez a mai napig változatlan. Vajon miért? Kinek használ ez még a bankokon kívül?
excep
elmehetnek abba az aljas anyjukba ritka szemét egy hely lett ebből az országból
Nakimaga
Ez a lényege a devizahiteles házak megszerzésének is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.