Giorgia Meloni kiállt Orbán Viktor mellett és közölte, nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására.

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik

- hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő egy milánói sajtórendezvényen kedden.

Orbán Viktor mellett olyan kiállás érkezett Nyugatról, amire már rég volt példa – Innen érkezett a támogatás

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Giorgia Meloni kijelentette, nincsen tudomása arról, hogy Franciaország vagy Németország "olyan sok embert átvett volna Olaszországtól".

Arra utalt, hogy az olaszországi partokra évente több mint százezer érkező bevándorlóból kevés tagállam vett át embereket.

A miniszterelnök a La Verita jobboldali napilap szervezte találkozó vendége volt, amit Olaszország és Európa jövőjéről rendeztek az európai parlamenti választások kampányeseményeként kedden.

Giorgia Meloni elmondta, amikor 2022 októberében elkezdte a kormányzást, Európában kizárólag a migránsok szétosztásáról folyt a vita.

Magyarország ellenáll a szétosztásnak, de magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanúgy ellenállnak

- fejtette ki.

Úgy vélte, az egyetlen járható út, amely mindenki érdekeit figyelembe veszi az, ha a vita arról folyik, hogy miként lehet megállítani az illegális bevándorlást Európába. "Az egyetlen komoly hozzáállást az együttműködés képviseli a származási és a tranzit-országokkal" – hangoztatta Giorgia Meloni.

Hozzátette, hogy kormánya az utóbbi másfél év alatt megállapodásokat kötött Tunéziával, Egyiptommal és Líbiával az illegális bevándorlás megállításában való együttműködésről.

Eredményként nevezte meg, hogy tavaly tavasz óta a Földközi-tenger nyugati medencéjében hatvan százalékkal csökkent a migrációs nyomás.

"Ezt az utat kell követni, és szavazatukkal a tagállamok polgárai ezt üzenhetik az Európai Uniónak (.) szavazatuk alapvető jelentőségű, hogy a mi és a hozzánk hasonlóan gondolkodók állásfoglalását erősítsék" – húzta alá Giorgia Meloni.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Meloni a hírek szerint akkor venné be Orbánt, ha felhagy Putyinbarát politikájával, és javítja kapcsolatát Ukrajnával. Tudjuk, hogy Orbánnál mind a kettő kritikus pont. Emiatt Meloni nem is járult hozzá, hogy a választások elött bevegye a fideszt a pártcsaládba, pedig Orbán ezt szerette volna. Morawiecki is csak akkor venné be, ha elszakadna Putyin aranyerétől, ennek a kivánságnak a teljesítése még érdekesebb lesz.
-"Már megint le akarok feküdni Angelina Jolie-val!
- Hogyhogy már megint?!
- Úgy, hogy már tavaly is le akartam..."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@rücsü41: Ez egy összetettebb megoldás. Egyik pontja pont a hat hónapon belüli munkavállalásról szól. Közben a bukott csempekereskedő a fehér keresztény munkaerő hiányáról beszél. Közben persze a menekültek következő hullámára kell felkészülni, mert az oroszok nagyon mennek ellőre. Teljesítjük így az előírásokat? Igen, teljesítjük, mert a menekült az bizony menekült és az új rendelkezés szerint gyorsan és hatékonyan kell megállapítani a státuszt és az elhelyezést.
Eladott Ország
Meloni a hírek szerint akkor venné be Orbánt, ha felhagy Putyinbarát politikájával, és javítja kapcsolatát Ukrajnával. Tudjuk, hogy Orbánnál mind a kettő kritikus pont. Emiatt Meloni nem is járult hozzá, hogy a választások elött bevegye a fideszt a pártcsaládba, pedig Orbán ezt szerette volna. Morawiecki is csak akkor venné be, ha elszakadna Putyin aranyerétől, ennek a kivánságnak a teljesítése még érdekesebb lesz.
-"Már megint le akarok feküdni Angelina Jolie-val!
- Hogyhogy már megint?!
- Úgy, hogy már tavaly is le akartam..."
Eladott Ország
Van még ember, aki Orbánt vállalni képes? Állítólag a Neander-völgyben láttak két potenciális szimpatizánst, de róluk utóbb brit tudósok kiderítették, hogy csak az éhség gyötörte őket, de közelebbről is megszemlélve a lehetséges táplálékot, inkább a kihalás mellett döntöttek. Szegények, nem is tudják, hogy milyen jól jártak! Pontosítanék: állat sincsen, hacsak egy különösen gonosz, kiéhezett és rövidlátó rozsomák nem. Nem bántom a torkos borzot, rosszabb a híre, mint amire rászolgált. Gerinces, ami egyre kevesebb politikusról mondható el. Igen, magas labdát adtam, kihagytam a “normális” jelzőt az “ember” előtt. A KESMA szerint Meloni már soros ügynök. Amúgy meg, remélem Meloninak lesz annyi esze hogy nem veszi be ezeket a patkányokat, mert akkor kampó. Úgy látom, hogy Meloninak van pöcse leginkább az összes közül. Kolostormalacnak úgyis az a terve, hogy belép és majd ő dirigál. Asszem’ a szöszi szét fogja rúgni a zrityóját. Van még ember, aki Orbánt vállalni képes? Állítólag a Neander-völgyben láttak két potenciális szimpatizánst, de róluk utóbb brit tudósok kiderítették, hogy csak az éhség gyötörte őket, de közelebbről is megszemlélve a lehetséges táplálékot, inkább a kihalás mellett döntöttek. Szegények, nem is tudják, hogy milyen jól jártak! Pontosítanék: állat sincsen, hacsak egy különösen gonosz, kiéhezett és rövidlátó rozsomák nem. Nem bántom a torkos borzot. Rosszabb a híre, mint amire rászolgált. Gerinces, ami egyre kevesebb politikusról mondható el. Igen, magas labdát adtam, kihagytam a “normális” jelzőt az “ember” előtt. Ahol üres politikai teret láttak oda bepofátlankodtak mert akkor tudták már hogy dolgozni egyik sem akar, komolyan mondon, hogy nincs egy rendes ember közöttük mindegyik elvteken parazita. Volt ez már szinte minden, csak egy nem...reménykedek.
balos
@Eladott Ország: Az az egy remélem az akasztásáról szól,mint utolsó stáció?Hiszen követői szerint ö1 .sten!A kötelet meg szét oszthatják a családja körében!
balos
@Eladott Ország: Rosszul lett megkötve! A kampóra kell a végét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.