A Saturday Night Live című szórakoztató műsor vitte el a showt az Emmy-díjak vasárnap megrendezett 69. díjkiosztó gáláján, ahol többszörösen is Donald Trump amerikai elnök volt a tréfák célpontja.

A műsor 23 éve legnézettebb évadja nyomán Alec Baldwin kapta a legjobb vígjátéki mellékszereplőnek járó díjat Trump elnök megsemmisítő megszemélyesítéséért, míg Kate McKinnon Trump választási riválisának, Hillary Clintonnak és Kellyanne Conway elnöki tanácsadónak a kifigurázásáért – írja az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Az NBC csatornán látható Saturday Night Live nyerte el a legjobb varietéjelenetek sorozatának díját is, míg Melissa McCarthy már a múlt héten megkapta a legjobb vendégszínésznő díját Sean Spicer fehér házi szóvivő alakításáért.

A posztjáról júliusban lemondott Spicer meglepetésvendége volt a vasárnapi Emmy-gálának, sajtótájékoztatóinak híres pódiuma mögül bejelentve, hogy minden bizonnyal az Emmy díjátadója a lesz minden idők legnézettebb tévéadása.

Emmy-díjat ért Trump megsemmisítő megszemélyesítése

A Microsoft Theater-ből a CBS televízió által élőben közvetített Los Angeles-i gálaműsor középpontjában is Trump elnök állt, akit a műsor házigazdája, Stephen Colbert "az elmúlt év legnagyobb tévécsillagának" nevezett, persze az őt alakító Alec Baldwin mellett. A műsorvezető a nyelvét köszörülte Trumpon azért is, hogy The Celebrity Apprentice című televíziós valóságshowjával annak idején többszörös jelölése ellenére egyetlen Emmy-díjat sem nyert. Alec Baldwin azonban most az elnöknek ajánlotta a sajátját, ezekkel a szavakkal: "Elnök úr ez itt végre az ön Emmy-díja".

Az este első díjait a The Crown című politikai drámasorozatban Winston Churchill volt brit kormányfőt alakító John Lithgow, valamint a Hatalmas kis hazugságok című sorozatban egy szilikon-völgyi női vezetőt megformáló Laura Dern kapta.

A legjobb vígjátéksorozat díját Az alelnök című HBO-sorozat kapta. Ez immár a harmadik Emmy-díja ennek a sorozatnak, amelyben Julia Louis-Dreyfus egy elnöki posztra pályázó, képzelt amerikai politikust alakít, aki később elveszíti az elnökséget. Louis-Dreyfus maga is Emmy-díjat kapott vasárnap a legjobb vígjátéki színésznői pillanatokért.

Vele párban, a legjobb vígjátéki színész díját Donald Glover nyerte el az Atlanta című sorozatban alakított fiatalember szerepéért. Glover előzőleg átvehette ugyanezért a sorozatért a vígjátéki sorozatok legjobb rendezőjének járó kitüntetést is.

Számos más díjazott között a drámai kategória legjobb rendezőjének Reed Moranót választották A szolgálólány meséjéért, amely a legjobb drámai sorozatként szintén díjat nyert, ahogy Elisabeth Moss is a kategória legjobb színésznőjeként.

(MTI/hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.