RonaGyuri

Iránytű Intézet: beérte az MSZP-t a DK és az LMP is
Aki beveszi, hogy egy korrekt mintán
6-7% nem vesz részt
12-13 bizonytalan
és főleg 6% nem válaszolt az tényleg nincs magánál! =))
Iránytű Intézet: A DK és az LMP is beérte az MSZP-t
Itt valami bűzlik, de nagyon

A doktoráció sem piskóta, de maga a felmérés is sántít

A derék mno.hu számol be az iránytű intézet közvélemény-matatásáról. A cikk egyik ábrája érdekesre sikeredett, hiszen egy oszlopba sorolták azokat, akik bizonytalanok azokkal, akik nem válaszoltak! =))
Ami lássuk be nem kis szakmai aki főleg annak fényében, hogy a biztosan nem szavaznának -at külön tették.
Ami pedig a konkrét számokat illeti azok egyértelműen igazolják, hogy maga a felmérés is kamu.
Azt mondja, hogy 6-7% aki biztosan nem szavaz, sok éves tapasztalat, hogy ezek száma legalább 30% körül van!
A bizonytalanok 12-13%-a is túl kicsinek tűnik!
Az igazi mértes hazugság az a nem válaszolók 6%-os állítása. Kizárt, még nagy fegyelmezettségű polgárok körében is igen ritka, a hazai gyakorlatban 40-70% között mozog! Persze csak ha valódi mintán és nem csókosokon folyt a mérés! =))
Gulyás: Soros-kampány folyik Pócs ellen, szándékosan félremagyarázzák a képet a „SOROS” feliratú disznóról
Ejnye Gulyás –elvtárs ez már sokk

Ártunk és qurmányunk fenegyereke átlépett egy határt

„A Fidesz védelmére mindenki számíthat, akit hite, véleménye és különösen származása miatt bármilyen alaptalan támadás ér” – nyilatkozta „Gulyás Gergely, a Fidesz-frakció vezetője mikor Halász János frakciószóvivő társaságában sajtótájékoztatót tartott”.
Függetlenül az állítás általános igazságtartalmától meg kell jegyezzem, hogy a dolog minimum véleményes. Lévén ezt arra váalsz9lta, mi8ko számon kérték rajta, hogy miért nem hajlandó elhatárolódni attól, amit „Pócs János fideszes országgyűlési képviselő feltöltött a Facebookra ”!
Nos, hogy az elején kezdjük; az kétségtelen tény, hogy ártunk és qurmányunk propagandája hitbéli kérdésként kezeli irányelveit, de eddig legalább is nem volt szokásukban kanonizálni a durva antiszemitizmust. Még akkor sem, ha Soros személyében nehéz nem felfedezni a zsidó-gyűlöletre való uszítást.
Ami pedig az un. vélemény-szabadságot illeti – ha már jogész a lelkem – igazán tudhatná, hogy „A véleménynyilvánítás szabadsága nem abszolút.” és hogy a gyűlöletbeszéd, valamint a közerkölcs és/vagy az egyéni becsület megsértése nem tartozik ezen jogok közé!
Ami pedig a „különösen származása” kitételt illeti maradjunk abban, hogy szeretném nem érteni! =))
Erzsébet-utalványok: szomorú döntést hozott a posta
A nap kérdése

Az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért idén külön juttatás nem jár

A 24.hu számolt be róla, hogy „Tavaly pont ugyanezen a napon számoltunk be róla, hogy a posta mégis beadta a derekát, és pluszpénzzel honorálja a kézbesítőknek a nyugdíjas Erzsébet-utalványok kihordását. Feltéve, hogy legalább 80 százalékot teljesítenek az év végéig. ”
A portál érdeklődésre a posta közölte, hogy „Az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért idén külön juttatás nem jár”!
Meh kell jegyeznem, hogy a tavalyi cikk arról is beszámolt, hogy „a kézbesítésért kapott összegből bőven futhatja a postának a bónuszra.”.
Kézenfekvő a kérdés: IDÉN NEM?
A Microsoft felmondott a magyar államnak
Gondolatban bocsánatot kell kérjek Hadley barátomtól

etikai okokra hivatkozva megtagadták a szoftverekre és más termékekre vonatkozó értékesítési engedélyt

Néhány nappal később a Microsoft Magyarország felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre vonatkozó értékesítési engedélyét, azt követően, hogy korrupciógyanús ügyeket vizsgáltatott ki a magyar leányvállalatnál!
Nos meglepve azt nem vagyok főleg annak ismeretében nem, hogy a cég több munkatársa hírtelen Lázár munkatársai közé kerültek! =))
Csak hírtelen eszembe jutott egy kedves barátom, aki egy világcég Közép-Kelet-Európai képviselője lett úgy hogy előtte Kelet-Afrikában ténykedett. Sokszor mondat neki olyanokat, hogy itt nem elég néhány üveggyöngyöt szétszórnia! =))
Tévedtem!
Az irányított káosz
A lényeg valahogy megint kimarad

Hogy politikailag is erősen sántít az mno.hu mai vezércikke az egy dolog, logika???

A portál mai vezércikke a Jeruzsálem ürügyén Stierolgat egyet. Hogy a helyzetet mennyire látja egyoldalúan és persze valamiért nem egészen egy NATO-taghoz méltóan az egy dolog. Kedves Magyar szokássá vált nagy ívben tenni a szövetségeseinkre.
Azonban az igazi gáz az az, ahogy a Trump lángba borította a békés Közel-Keletet dumát nyomatja. Lazán megfelejtkezve – kedves régi szokás szerint, pl. mikor a dán karikatúristák okozták =)) – arról az apróságról, ahogy az események történtek.
Bayer lyukra repült, de azért egy kiadósat gyűlölködött - Városi Kurír
már ez is visszafogott tőle; az sem lett volna meglepő, ha azzal reagál rá, hogy azok, akik rámutattak, hogy hamis videóval szélhámoskodik azok sorors-férgek! =))
Drága Viktor
nem az a baj, hogy ez a retardált barom dagadt törpe meg merte tenni, hanem hogy a környezetet ezt ünnepelte is! =))
Megszavazta a parlament, hogy a Soros-terv "felháborító"
@bakegya: ennél komolyabb a baj, lévén a nevesített határozatban - ami magyarul is olvasható az EP hivatalos honlapján - semmi ilyenről sincs szó! =))
Esélyes, hogy egy zaklató ül be az amerikai Szenátusba
ez semmi; nálunk a nagy többségnek komoly szövegértési gondja van! =))
Megszavazta a parlament, hogy a Soros-terv "felháborító"
ilyen arányban vannak komoly olvasásértési nehézségekkel küzdők?
Döntöttek az orosz sportolók: indulnak a téli olimpián
A címben és az elején rosszul írták, később a kép-aláírásban (véletlenül) jól: csak szeretnének, mert a döntés egyedi alapos vizsgálat után engedheti meg az indulást számukra!
A sorosdisznózó Pócs János távozását követelik ismert művészek, értelmiségiek
csak úgy szólok: 13 éve még egy képviselőnek egy ennél sokkalta light-osabb idétlen vicc miatt - OKKAL - le kellett mondania! =))
A baloldal nem kormányváltásra készül
véletlen??? Az első kép egy reklám a szeretteink sírhelyéről!!! =))
Amiről nem kérdezik meg az embereket
Solymosi professzor nem ismeri a viccet

A nagyszabású kínai és orosz ügyletek hosszú távon befolyásolják utódaink életét is
A mno.hu-n vélemény írása jelent meg „Amiről nem kérdezik meg az embereket” címmel, melyben rácsodálkozik a mai magyar demokrácia egyáltalán nem diszkrét bájára!
Azt kell mondjam a professzor úr nem ismeri klasszikus viccet, melyben a „családfő” az illetékes minden fontos dologban, csak 30 éves házassága alatt ilyenre még nem volt példa! =))
Az utolsó csepeli keresztes lovag
Utolsónak utolsó, ez tény kérdése, de hogy keresztes, bár ha jól meggondolom a mérgeket veszélyességül szerint keresztekkel osztályozták (meg kell jegyezzem, hogy esetében a pszichotróp hatásokra utaló # jobban stimmel ), nem is beszélve a viperáról, ami rövid és vaskos ez stimmel! =))
Ami pedig a lovag-ot illeti??? Na jó ott van Zsóti is!!! =))
Királyok, hercegek, grófok is elbújhatnak Mészáros Lőrinc mellett
Végre egy valóban szellemes cím

A derék hvg.hu az átlátszo.hu egy infografikáját adja közre

A cikk azzal foglakozik, hogy összehasonlítja „A harmincas évek Magyarországának leggazdagabb embereinek és a felcsúti polgármesternek a vagyonát”.
Nos az érdekes cikknek egy valóban találó címet rittyentettek:
„Királyok, hercegek, grófok is elbújhatnak Mészáros Lőrinc mellett”! =))
Hogy mi ebben a poén? Nem emlékeztek, hogy folytatódik a „nóta”?
„Naplopók és burzsoák”!!! Na ez az, ami Lolo-ra nem klappol. Lévén nem csak napot lopott, s polgárnak semmiképp sem nevezhető! ”
A Fidesz parlamenti többsége ma ismét megleckézteti az Európai Uniót
az az igazság, hogy a PISA jelentés lesúlytó eredménye hízelgően jó a rögvalósághoz, pl. képviselőnk olvasásértéséhez képest! =))