RonaGyuri

kinyitom a postaládát
@karma1: ezt a mi szolgáltatóink nem ösmerik! =))
kinyitom a postaládát
@karma1: én - te valószínű ott a távolban ezt nem is érted - a postaláda tartalma kapcsán sokkal inkább arra az ürességre gondolok, amit annak a számlának a hiánya okozott, aminek a megfizetését szombatig kellett volna a szolgáltatónak lekönyvelnie.
Megszólalt a Sátán magyarországi helytartója
A cikkben már az is szomorú, hogy létrejött, de ez a kérdés "A civil szektor és a szervezetek nem elég erősek ahhoz, hogy megvédjék magukat? Szükség van ehhez az OSF-re?" mindent elárul a 2017-es Orbáni rögvalóságról! =))
OS Országos Sajtószolgálat - A Párbeszéd közleménye
Egészségügy és más mesék

Folyik a süketelés egészségügy, nyugdíjak, gyógyszerárak témájában

Mottó:
Grün, nálad miért kerül 6 pengőbe a hal
a Gross-nál csak 5
Akkor vegyél nála!
De neki nincs!
Ja ha nincs akkor nálam 4-ért nincs!

Persze könnyű úgy elmélkedni és ígérgetni, hogy semmiféle esély sincs rá, hogy bármiféle ráhatásod lenne arra, hogy befolyásold a helyzet alakulását.
Az elmúlt félórában olvastam arról, hogy
„A Demokratikus Koalíció (DK) 150 ezres alapnyugdíjat szeretne”,
„MSZP kiszámolta, hogy egy fél stadion árából ingyenes gyógyszert kaphatnának az idősek”.
„A Párbeszéd szerint még idén legalább 600 milliárd forintot kellene átcsoportosítani az egészségügy megmentésére”.
Kósa Lajos is azt pedzegeti, hogy ki kellene lépnünk az Emberi Jogok Európai Egyezményéből
@Cefi: s ezek közül melyik lenne a mi jó Lajosunk? Sem nem félrevezetett, jónak nagyon nem jó, embernek is csak erős túlzással nevezhető. Hogy gonosz lenne? Nos ahhoz meg túlságosan buta! =))
Kósa Lajos is azt pedzegeti, hogy ki kellene lépnünk az Emberi Jogok Európai Egyezményéből
@Cefi: ahogy mondod neki ki sem kellett lépni, mert sohasem tartozott az emberi lények közé! =))
Indul a nemzeti konzultáció
ha már átláthatóságot szeretnél bunkókám, az elvtársaidat noszogasd! =))
Kósa: Ez tényleg agyrém, hogy a schengeni és dublini szabályok betartásáért büntetik meg Magyarországot
nem lala az az agyrém, hogy egy ilyen retardált barom, mint te vagy, állandóan jártatja a lepcses pofáját! =))
Pécsnek a többinél nagyobb, 108 milliós csodazongorát ad az állam
Aki a kisebbet nem becsüli a nagyot nem érdemli

Hoppá(l), s kik kaptak kisebbet

A derék MTI számolt be róla, hogy „A nagyobbik típusú, csaknem 108 millió forintos Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ – jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt fideszes polgármester egy pécsi sajtótájékoztatón.”. Az egy dolog, hogy sokan, én is – na ja olyan vagyok mint a TSZ földje: műveletlen =)) – csak ebből a félmondatból tudtam meg, hogy két méretben is gyártják. Még az is, hogy (semmi köze a dolognak az államtitkár pécsi kötöttségéhez) a derék államtitkár szerint: „a „Magyarország legjobb akusztikájú koncertterme” minősítéssel rendelkező Kodály Központ többek között márkájával, külföldi elismertségével érdemelte ki a Bogányi-zongorát.”
Azonban arra azért kíváncsi lennék – az árból és a vallott összegből, a megoszlásra leget következtetni, ha és amennyiben nem firkászok számolták ki =)) -, hogy kik kaptak a nagyobbakból és kiknek kellett megelégedni a kisebbel! =))
Bocs, de meg kell jegyezzem, hogy a derék pécsiek közadakozásból finanszírozták a vételárat, na jó annak egy részét, na jó nem egészen 2, azaz kettő százalékát! =))
Csúnyán kikapott a magyar válogatott Portugáliában
@szaboria1: ezt azért nem jól látod. Régen a focival (és néhány más sporttal) kiemelkedő életet lehetett elérni, ma meg elég ha egy TV műsorban időnként elfingod (bocs) magadat! =))
Erdogan bejelentette, hogy Törökország is tarthat egy brexithez hasonló népszavazást
Azért van egy karakteres különbség

Sokan húznak párhuzamot Erdogan és Orbán mentalitása körül

Pontosabban hic & nunc a mentalitásuk azon momentumaira gondolok, ami a világ-szemléletüket és azt ahogy arról gondolkodnak, hogy mit engedhetnek meg maguknak. Igen feltűnő a hasonlóság – na jó török „barátaink” –nál (apropó barátság feltűnt, hogy egyre kevesebbet sógorozunk és többet labancozunk?) maga az elnök végzi a piszkos munkát. Míg nálunk a másik kivénhedt labdazsonglőrre, egy futsalistára bízza pofátlankodás zömét.
Nem kell nagy átgondolás ahhoz, hogy érzékeljük a Szájjártató minden diplomáciai érzéket nélkülöző felháborodásai és a török elnök pattogásai között. Például azt, hogy szinte egy beszédben osztja ki a hollandokat, mert nem engedélyeztek egy tüntetést a híveinek és a svájciakat, akik meg nem tiltottak be egyet, amit az ellenfelei szerveztek!=))
Azonban meg kell mondjam, hogy igencsak egyértelmű a tény, hogy Erdogan sokkal többet ad a látszatra is, mint azt Orbán tette. Ha megvizslatjuk a jövő hónapban esedékes népszavazás tartalmát, bár iránya nagyon hasonló, de aránya szinte kismiska ahhoz képest, mint amit Orbánék visszakézből alkotmány-írás címén műveltek! Bennük fel sem merült, hogy erről szavazni is lehetne! =))
Nem zárják börtönbe a roma közmunkásokat összeverő banda vezérét
Pedig a bíró nem is tett „mosolygós emotikont” az ítélet végére

Ez már übereli a csoportos garázdaság nem veszélyes a társadalomra ítéletet is

„A másodfokon eljáró Egri Törvényszék” lényegében jóváhagyta az elsőfokú hatóság ítéletét „2014 augusztusában egy patak forrás mellett dolgoztak a közmunkások, amikor 8-10 símaszkos férfi támadt rájuk, baseball ütőkkel, pajszerekkel, késekkel felfegyverkezve.
„Megdöglötök büdös cigányok, hasra mindenki!”
A támadók többek között ezt üvöltötték. Egy férfinak a kezét, egy másiknak a lábát törték el. Nem véletlenszerűen támadtak miden közmunkásra, egy roma család tagjait verték szét. ” ügyben.
Rendben lévőnek ítélve, hogy az egyetlen elfogott elkövető (érdekes, az hogy a többiekről nem vallott a bíróságnál tisztelendő erény) csak felfüggesztetett kapott, míg a többieket nem keresik, sőt a kitervelőt meg sem vádolták, mert az utasításaihoz „mosolygós emotikont” rakott!
Orbán Viktor beugrott a pápához is Rómában
mint az a képeken is látszik, hogy ez egy újabb MTI-s csúsztatás ő is ott volt! =))
Orbán Rómában benézett a pápához is
@Foxley: pontosan! Szó sem volt audienciáról, a többi vezetővel együtt voltak egy rövid pofaviziten =))
Orbán Viktor a pápánál járt
Egy l...-t, hülye hazug disznó! Őszentsége fogadta a küldöttségeket! =))
Bakondi: Csak azok léphetnek be Magyarországra, akikről mindent tudunk
Ezentúl?

Ha nem süketelés lett volna, akkor helyes irányban ígért változás is lehetne

Péntek 24, tudomásom szerint semmi különös, de nagyon úgy néz ki valami mégis volt a levegőben. Csak úgy ömlött a tömény hülyeség ártunk ée qurmányunk potentátjaiból. Pedig Őfenesége épp nem is ért rá, de Rezsi Szilárdtól, Tömjény Sónyin át a drága jó Lázárig sokan megcsillogtatták elképesztő bornírtságukat.
A derék jó Bakondi mester sem akart kimaradni a sorból. A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában eresztette el magát. Többek között ki tudta fejteni, hogy: „Csak azok léphetnek be Magyarországra, akikről mindent tudunk,”, és „Az egyedül érkező kiskorúak különleges bánásmódban részesülnek, a családokkal érkezőket viszont nem választják el családjuktól.”.
Nos a dolognak akár örülhetnénk is, ha mindezt í jövőre való ígéretként fogalmazta volna meg, de ő a múltat és a közelmúltat vélte így összegezhetőnek! =))
OS Országos Sajtószolgálat - Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye
Akár jó kérdés is lehetne,

ha ő maga nem lenne az élő bizonyíték a dolog bonyolultságára

A derék MTI-OS tegnap eset adta közre „Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője” közleményét melynek azt a címet adták, hogy „Hova tűntek az EU-s pénzek, hol maradt a polgárosodás?”.
A derék képviselőnő abból indult ki, hogy „a fejlesztési források elvben alapvetően a lemaradás korrigálására szolgáltak volna, így egyik fő céljuk a polgárosodás megteremtése lett volna. Hová lettek tehát ezek a pénzek, és hol maradt az a polgárosodás ”.
Nos a válasz valóban egyszerű nem sok látszata van. Az is igaz, hogy a pénzek sorsa sem tiszta, azonban az a helyzet, hogy ez, mármint a polgárosodás, nem csak, sőt tartok tőle, hogy főleg nem, pénz kérdése.
Ennek bizonyítékát széles körben sorolhatnánk ártunk és qurmányunk potentátjai & tsai környékén, sőt ékes bizonyítéka ő maga is. Estében még arra is, hogy egy normális polgári családban való bekerülése sem tudta műveletlen paraszt-bunkó voltán változtatni! =))
Az orosz metró satufékezett az alagútban, megint leállították
Egyelőre van minek örülnünk

Tarlós Pityunak nehéz péntekje volt

Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján igazán elemében volt a hvg.hu kérdéseire először is válaszolt az M3-as eseményekre vonatkozó kérdésre. Kifejtette, hogy szerinte: „ez valami Murphy-törvény lehet, vagy az ördögi erők játéka”. Később még belehúzott: „Szerintem ebben a 3-as metró-ügyben egészen biztosan a sátán keze van, de azért meg kéne tanulni végre örülni is valaminek”.
Nos elsőre nem egészen értettem, hogy minek is kellene örülnünk: a negyedszázados elmaradás, újabb negyedszázadra való prolongálásnak, az új modernnél drágább „felújított” szerelvényeknek, vagy annak, hogy szarabb lett mint volt, hisz gyakoribb a meghibásodása.
Nos már rájöttem: a derék főpolgi már rájött, hogy „egészen biztosan a sátán keze van” a dologban.
Nem, szerintem nem vallomásról van szó, nem a mindenből lenyúlunk egy csomót sátáni hatásról csak és csupán konkrét személyekre célzott. csak még nem tudja, hogy az általános Sorosban, Őfenesége Gyurcsányában, vagy esetleg a saját Demszkyjében kellene nevesítenie! =))
Tűréshatáron belül vannak a felújított 3-as metró hibái
Valami bűzlik, nem is kicsit

A derék BKK egyre nagyobbat ég az új-felújított-elavult orosz M3-as szerelvényekkel

Hogy ennyi gond van az már magában is lerettente, főleg úgy hogy köztudottan hónapokig tesztelték. Komolyan felmerül a kompetencia kérdései. megfelelő teszteket végezte*e, megfelelőem végzeték-e és értenek-e egyáltalán hozzá.
Szóvak sorjáznak a kérdések, pontosabban az újabb kérdések és egyben felerősödnek az eleve felmerült, érdemben azóta sem megválaszoltak is.
Az illetékes elvtársak egyike tegnap odanyilatkozott a problémákról, hogy nem kell úgy odalenni, hisz még a kommunizmusnak is voltak (!?!) gyermekbetegségei. Na jó nem szó szerint ez mondta! =)). Azonban volt egy gondolatmenete, ami mélyebb gondokra utal. Kifejtette: „Egyelőre korai kijelenteni, hogy a felújított orosz szerelvény műszakilag rossz lenne … A problémák szoftveres okokra vezethetőek vissza, ezeket könnyebb orvosolni, mintha a motorral, hajtással lenne mechanikai probléma”. Majd a lenyűgöző érv: „Korábban a 2-es és a 4-es metróvonalon használt Alstom-kocsikkal is volt ennyi hiba, de mivel több szerelvény futott az alagutakban, az emberek ennyire nem vették észre”! =))
Nos túl azon, hogy ez az indoklás visszamenőleg is sokat megmagyaráz arról, hogy miért szerencsétlenkednek annyit a hulló (ja és csúszós) falevek üggyel kapcsolatban! Azonban az igazi gyöngyszem (még akkor is ha nem tudtunk róla) ez a hasonlítás; több tucat szerelvénnyel is volt ennyi hiba – összességében! =))
Németh Szilárd: A rezsicsökkentés megvédése nemzeti érdekérvényesítés része
én csak azt nem értem, hogy honnan toboroznak ennyi szerencsétlent, aki ezt a retardált barmot végighallgatja? =))