RonaGyuri

Nagy csapás érheti Magyarországot is
Bölcs gondolatok feltételes módban,

azonban van egy része, ami egyértelmű, ha nem is egészen úgy, ahogy azt az elemző gondolta

A napi.hu „Nagy csapás érheti Magyarországot is” címmel számol be a Bécsi Nemzetközi Gazdaságkutató Intézet (WIIW) legfrissebb elemzésében olvashatókról.
A „Eastern Europe Coronavirus tracker: Preparing for the worst” című elemzés sok érdekes és nagyon valószínű dolgot vet fel. Azonban az egyik megállapítása – a napi.hu fordításában – a segélyekről igencsak egyértelmű: „Annak ellenére, hogy jelentős összegekről szóló ígéretek hangzottak el, megvan annak a kockázata, hogy a pénz nem fog eljutni azokhoz az emberekhez és vállalatokhoz, amelyeknek erre a legnagyobb szükségük lenne.”!
Aminek az okát a „költségvetési kérdésekben szokásos észak-déli ellentét”-ekben látja, s nem kétlem, hogy van benne sok igazság. Azonban az állítás kicsiny hazákra egyértelműen biztos: ahogy szokták az ilyen pénzekkel ab ovo ellopják a nagyját, a maradékot meg szétosztják a csókosok között! =))
Karácsony Gergely szerint még mindig gondok vannak a BKK menetrendjével
Tipikus példája annak, mikor a politika mindent visz

de legalább is teljes mértékben felülmúlja a szakmai szempontokat

Az újabb egyértelmű példa erre a budapesti közösségi közlekedés. Nincs rálátásom, így nem tudom, hogy eredendően mi indokolta (én nem zárnám ki a szabotázst sem), de a BKK úgy döntött, hogy bevezeti „a hétköznapokra is érvényes szombati menetrend Budapesten”!
Amire: „Vitézy Dávid, a BKK egykori vezetője, jelenleg a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, valamint Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára is kritizálta az új menetrendet, mivel a járatok túlságosan zsúfoltak voltak.”! Nem, nem éltek hivatali ehetőségeikkel, hanem politikai akcióba kezdtek és a nyilvánosságot bujtogatták!
Most a főpolgi visszavágott – na jó állítólag utasította a BKK vezérigazgatóját – azonban fontosnak tartotta, hogy a médiában is akciózzon!
Orbán Viktor felhatalmazási törvénye jobban visszaüthet, mint gondolta
„Nehéz megmagyarázni, Orbán Viktornak miért éri meg”

Azért ez ennyire nem nehéz, sőt sajnos elég egyértelmű

A hvg.hu „Orbán Viktor felhatalmazási törvénye jobban visszaüthet, mint gondolta” című írása már a címében is elkövet egy nagy hibát. Nem veszi figyelembe a valóságot. Nem csak azt, hogy veszi a bátorságot és az előzmények és szokások teljes tárházát ignorálva normális gondolkodású emberként kezelve próbál eligazodni Orbán szándékai között. Azt hogy mit gondolt és miképp gondolkodott – ha és amennyiben egyáltalán vette a fáradtságot – mikor ócska hülye-gyerekként a seggét a földhöz csapkodva követelte a teljhatalmat, szerintem épp ésszel nem igazán lehet kikövetkeztetni. Ahogy az is hogy a miért éri meg neki is egy nem sokkal alappal rendelkező felvetés, hisz semmi sem utal arra, hogy van Orbánnak ilyetén szokása. =))
Ha és egyáltalán van még abban az állapotban, hogy képes felfogni a tetteit - magukat, a következményeket kizárt – az biztos, hogy nagy ívben tesz rá! =))
Minden jel arra utal, hogy mélyebb és hosszabb lesz a válság Magyarországon, mint a legtöbb országban
Köszönjük meg ártunk és qurmányunknak, hogy az ilyen dolgokban tényleg a világ elsőként emlegetettei közé tartozunk! =))
Hol kapott indokolatlan túlhatalmat a kormány a felhatalmazási törvénnyel?
Sajnos a valóság ennél sokkal rosszabb

A Helsinki figyelő „2020. évi XII. törvénnyel” kapcsolatos fenntartásait fogalmazta meg

Tegyük hozzá, hogy okkal és joggal sorolja a kifogásokat – amiket mind von der Leyen asszony határozata, mind pedig a 13 nyugati állam javaslata lényegében hasonlóképp fogalmazott meg – határozottan ügyelve az udvariasságra. Pl. „törvény nem ad elegendő védelmet az ellen, hogy a kormány a veszélyhelyzetet kihasználva megsértse alapjogainkat ” –nál a tények sokkal durvábbak.
Azonban az összeállításnak van egy mondata, ami arra mutat, hogy túlságosan optimisták és derűlátók Orbánnal kapcsolatban.
„Az új törvény és az azzal adott határidő nélküli felhatalmazás így veszélyes fegyver a fékek és ellensúlyok rendszerét az elmúlt évtizedben szisztematikusan leépítő kétharmados kormánytöbbség kezében.” – írják. Ami minimum felelősség elkenése. Bár kicsi a valószínűsége, hogy környezete akár meg is próbálná fékezni Orbán hatalmi tobzódását, de ez a felhatalmazás lényegében neki szól, s még ők sem tudnának tenni ellene semmit! =))
A magyar kormány is csatlakozott ahhoz a kiálláshoz, ami kimondatlanul ugyan, de ellene szól
@RonaGyuri: Tényleg ennyire primitívek?

Azt, hogy pofátlan arrogáns bagázs és mindent megpróbálnak kiforgatni az egy dolog

Mikor érkezet a hír, hogy „13 európai kormány aggódik, hogy egyes vészhelyzeti intézkedések veszélyeztethetik a demokráciát”, felvetettem, hogy – tekintettel arra, hogy a derék Kovács zottyant Zotyóka odanyilatkozott, hogy az EB elnöknő egyértelműen nekünk szóló kritikát megfogalmazó szavait támogatásnak értelmezi – mit fog ez mondani erre.
Nos ha nem is ő, hanem a hasonlóan nagyeszű arrogáns liba értelmezett. „Teljesen egyetértünk a tizenhárom tagállam által tegnap közzétett nyilatkozattal, miszerint ebben a kihívásokkal teli időszakban is fenn kell tartanunk és meg kell védenünk a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok értékeit. Nagyon sajnáljuk, hogy a nyilatkozatot nem nyitották meg valamennyi tagállam előtt csatlakozásra” – írta az igazságügyérünk a 13-ak felvetésére! =))
Várhatóan Varga Judit anyósa lesz az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese
Még mások nehéz munkával …

ahogy Ausztria tette egykor, nekik elég ha házasodnak

Mint kiderült ártunk és qurmányunk úgy gondolja, hogy – ha a kifejezés egy másik értelmében, de mint tudjuk ebben erősek – „meg kell hagyni családi hitbizományban” az OBH legfelsőbb vezetését. A beszámolók szerint „Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének előterjesztésére a bírósági igazgatási szervezet elnökhelyettesévé nevezi ki Erőss Monikát”! S ahogy ezt többen megjegyzik ebben – szerintük - az a poén, hogy Varga Judit, igazságügyér anyósa.
Nos a dolog ennél sokkalta érdekesebb hisz igazi túlélő dinasztiáról van szó;
hisz a Varga férje és az új Mónika fia a Diákhitel központ igazgatója, még az új OBH-s főnök csak úgy mellékesen Erőss Pál (a szocialista jogigazgatás és a TV aranyifjúja), és Mádl Teréz (Mádl Ferenc későbbi köztársasági elnök hugocskája) egyik gyermeke!!! =))
Orbán: a java most következik
@Zsopiale: nem jósol fenyegetőzik! =)) Igazából azt jelentette be, hogy igazából csak most kezdi majd kiélni a teljhatalom adta lehetőségeit! =))
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@division: te mint zseni?? ez még az eddiginél is nagyobb hazugság! Minden félmondatod okadatolja, hogy fogalmad sincs arról, hogy miket hordasz itt össze. Annyira korlátolt vagy, hogy már arra sem emlékszel, hogy pár órával előbb miket HAZUDTÁL, így rendszeresen ellentmondasz saját korábbi hazugságaidnak is. A józan észtől nem is beszélve!! =))
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@division: mit fejlesztesz te szerencsétlen bugyuta hazudós tróger, te még az elemi számtanhoz is hülye vagy!
Ha az elemi dolgokkal tisztában lennél akár tudhatnád azt is, hogy a fejlesztések meghatározó része a koncepció és modell kidolgozása! =))
Stílusod egyre jobban hasonlít a büdös halfarokhoz, testvérek vagytok? =))
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@division: látod ismét lebuktál, hogy egy retardált elmeháborodott szaros, gátlástalan hazug tróger vagy! =))
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@division: ha nem is alkalmazás és nem szemét, hanem személy szállítás - bár ez a te szellemi szinteden kb. mindegy -, de megtaláltad egy dolgozatomat:
La meilleur utilisation de parc d'autobus de SNTV
SEH-BNEH/Alger, 1974
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@division: te ócska mocskos hazug tróger vagy, megint lebuktál! Csak egy ócska gagyizó és/vagy színes-fém tolvaj vagy, És még ehhez is korlátolt! =))
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@division: Már megint HAZUDSZ!!! Re mocsok tróger, ha legalább az elemi dolgokkal tisztában lennél, akár tudhatnád, hogy te még szerencsétlen anyádban sem voltál, mikor én már elismert szaktekintély voltam az informatika Több területén! =))
Te csak egy ócska kis fityeszes szélhámos tróger vagy , csak LOPNI tudsz, de azt is csak azért mert hagyják! =))
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@division: te ócska hazug TOLVAJ, takarodj a fityeszes bandádhoz! Annyira buta vagy, hogy még az alapvető eszközökről sem tudsz! Igaz nem is az ennyire retardált ökröknek készül!!! =))
Nagyon buta vagy, hogy nem látod mennyire égeted magadat a sületlenségeiddel! =))
Vitézy Dávid új rendkívüli tömegközlekedési menetrend bevezetése javasolja Budapesten
te Dávidka te fizut kapsz a munkádért, de nem azért, hogy az FB profilodon irogatsz!!! =))
Varga Judit a kvótaperről: Felháborító, hogy bíróság elé citálták Magyarországot
az a felháborító, hogy egy ilyen repedtsarkú buta luvnya ki meri nyitni a pofáját ! =))
Egy mondat arról, mi mindent vitt ma végbe Magyarország kormánya
jé ezt beengedte???

Tegye fel a kezét aki meglepődött!

A gyorsan visszavont az önkormányzatiság taxatív felszámolását jelentő javaslat mellett is számos árulkodik arról, hogy „mit kíván a magyar nemzet” Orbán olvasatában

A 444.hu szedte össze a legsürgősebben elintézendőket:
„számos fontos és sürgős kormányzati intézkedés: megszüntetik a nemváltás feltüntetését az okiratokban, Orbán Viktor korábbi ígéretével szemben törvénnyel kényszerítik ki a Liget-projekt folytatását, beültetik a kormány embereit a színházak felügyelőbizottságába, adnak két ingatlant Schmidt Máriáéknak, 29-et pedig az egyházaknak; de jutott figyelem arra is, hogy tíz évre titkosítsák a Budapest-Belgrád vasútvonal - jórészt Mészáros Lőrinc cégcsoportja által kivitelezett, 590 milliárdos - felújításának szerződéseit, illetve Mészáros és Tiborcz közös vagyonkezelője is ma jelentette be, hogy kétmilliárd forintos állami támogatást kap kikötőfejlesztésre;”! =))
Egyelőre ez volt fontos! =))
Orbán halálával viccelődő képet osztogat egy fideszes politikus
Minden hasonlat sántít, de ez releváns

a 13-ak javaslataira még nem reagáltak, de a párt központi napilapja mai vezércikke kiosztja az EPP vezetését, pontosabban Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke került a tollhegyük végére

„Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke és az Orbán-kormány kritikusa a pártcsaládból való kizárással fenyegette meg a jelenleg felfüggesztett tagsággal bíró Fideszt.” – írja a portál. Az euronews.com szerint „Former EU chief Donald Tusk is urging the largest party in the European Parliament to expel Viktor Orban's Fidesz from its ranks.”.
Nos a cikk címében „Tusk vírushoz hasonlította a magyar miniszterelnököt” alkalmazott kifejezés persze csúsztatás.
Lévén erről szó sincs sok mindent írt és mondott:
„morally unacceptable” vagy „Orban has been widely accused of using the virus to further dismantle democratic mechanisms in Hungary.”, de ez a hasonlítás nem szerepel a mondataiban. Sokkal inkább a Novák NER-társnő élénk fantáziája terméke, aki Tusk egy korábbi gondolatát értelmezet félre „a magyar kormányfő pedig oltás helyett vírushoz hasonlóan viselkedik” –ként, aminek persze szintén semmi nyoma! =))
Azonban meg kell mondjam, hogy van benne valami, magam is elgondolkodtam már rajta, hogy a hatásmechanizmusukban tényleg vannak hasonlóságok!

(https://m.blog.hu/ok/okos-tojas/image/orbanki...
A'futás nagyasszonya' a Nemzet Sportolója
Vajúdtak a hegyek és óriás született

a bár a társaságról magáról ez nem mindható el, de egy valóban kiérdemlőé lett a kitüntető cím

Nem szeret és nem is nagyon releváns megfogalmazás, de ha valami ez tényleg vitathatatlan. „A Nemzet Sportolói Monspart Saroltát jelölték maguk közé, a közelmúltban elhunyt Székely Éva megüresedett helyére”!
S az is igaz, hogy vitathatatlanul kiérdemelte. Ami egy csöppet sem von le a többi lehetséges jelölt – pontosabban azok legtöbbjének – érdemeiből. Ha valami elgondolkodtató, akkor az csak az, hogy a most kimaradók és a már korábban megjutalmazottak összevetése hogy áll! =))
Agyamban kopasz cenzor…
Ami címez illeti fogalmam sincs róla, hogy az itteni cenzornak mennyim haja van! Azt azonban tudom, mert tapasztalom, az ízlése meglehetősen sajátságos. Pontosabban igencsak célirányos! Aminek legfontosabb eleme, hogy miközben egy csomó megbízható korrekt forrásból származó ellenőrizhető és ellenőrzött hírt kiradíroz a büdös halfarok minden szarát beengedi, sőt ő maga is előszeretettel terjeszti a valóság nyomait is hiányoló ócska hazugságokat!