RonaGyuri

Az agymosottság meséje avagy a magyar jellem - Ez az ország leszerepelt - Városi Kurír
Orbán meg jókat röhög. Mert valóban jól mérte fel a magyar nép erkölcsi állapotát - nem kellett felmérnie, mert ő maga is ilyen! =))
Körvonalazódik az új kormánynévsor
Olyan hírek is vannak, hogy Rezsi Sziszi lesz a belügyér!
Tóth Gabi kerek cicikkel köszöntötte az idei gyümölcsszezont – fotó
bocs a tudatlanságomért, de nem tudom ki ő, de azt igen, hogy ha a hívek ennek tapsikolnak, akkor az éneklésének nem nagyon lehet miért! =))
Iványi Gábor: Orbán eltiporta a jogainkat ezért az EU-hoz fordulok!
Nyugi statisztikailag rendben vannak a dolgok; közben a bugyuta fiacskája egyháza virágzik! =))
Új népesedési program – kikerült a dokumentum: így ösztönözné szülésre a nőket az új Orbán-kormány
a lényeg: Népesedéspolitika fókuszának kiterjesztése a határon túli magyarokra. a többi buta maszlag! =))
Ja és az oktatás persze sehol! =))
Korlátoznák a demonstrációs lehetőségeket, május 8-án lezárják a Kossuth teret a tüntetések elől
Igazi jelképes döntés; különös tekintettel arra, hogy az ihletők szerint több mint egy tucat európai vezető jelenléte ócska kifogás volt! =))
Újra megszólalt Mészáros Lőrinc
Ezek nem viccelnek

Úgy tűnik végleg ki fogják fosztani az országot

Már Őfenesége irányelve, hogy folytatják is elég egyértelmű volt. Azonban most a derék Lolo még egyértelműbben fogalmazott. A párt központi napilapjának adott interjúban indokolta, hogy nem szolgálja ki polgiként az idejét: „Az irányításom alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladataimnak is eleget tegyek”!
Már majdnem felszállt a Wizz Air egyik budapesti gépe, amikor rendőrök jelentek meg a fedélzeten
Íme a bizonyíték, hogy nálunk demokrácia van

Nem csak Rasiéknak jár a mobil keresgélése

A derék matyar média számolt be róla, hogy „Pillanatokkal a felszállás előtt, egy lopott mobil miatt kellett visszafordítani a Wizz Air Budapestről Alicantera közlekedő járatát”.
Mint hírlik hatalmas másfélórás vizsgálat kezdődött (ahogy fogalmaztak) „rendőri jelenlét mellett”!
Nos a dolog azért annyira nem hasonló, ugyanis itt : „Az eltulajdonított telefont a sértett visszakapta.”! =))
3-as metró: Az aluljárók és a felszín bevonása nélkül semmit sem ér az akadálymentesítés
A cikk fontos elem, hogy végre észrevette valaki, hogy tele vagyunk formális akadálymentesítésekkel!
Annak azonban nagyon nincs mit örülni, hogy a téma nem kommentelhető! =))
Tovább blokkoljuk az ukránok NATO-csatlakozását, most a kettős állampolgárság szankcionálásáról szóló törvényjavaslat miatt
A lényeg sikkadt el

Sajnos nem tudom, hogy ez az idétlen buta külgarázda, a derék MTI vagy csak a firkászok nem tudják mit beszélnek

Persze nem tárhatjuk ki azt sem, hogy mindahárom!
A mi derék külgarázdánk megint tűzet-okádva anyázik „aljas és előre megtervezett módon lépnek fel a nemzeti kisebbségekkel szemben, az ukrán elnök a parlamenttel együtt lépésről lépésre veszi el a nemzeti kisebbségek szerzett jogait” és fenyegetőzik: „Magyarország mindaddig fenntartja Ukrajna NATO-csatlakozásának vétóját, amíg nem állítják helyre a nemzeti kisebbségek korábbi jogait”.
Nos a dolog igazi pikantériája, hogy „az ukrán elnök sürgősséggel kezdeményezte a kettős állampolgárság szankcionálásáról szóló törvény elfogadását. ” –ról zagyválnak (megjegyezném tisztelettel, hogy hol vannak a szomszédék jogai az állammal kapcsolatban), miközben az előterjesztés nem a kettős-állampolgárság, hanem annak szankcionálása, hogy „aki részt vesz egy másik ország választásán”! =))
Előkerült a radikális magyar nyugdíjjavaslat
Belegondoltam

ha ez nem vicc, akkor sokkal nagyobba gond mint az elsőre (na jó első néhány tucatra) látszik

Érdekes cikket olvastam a porfolio.hu-n. „A hamarosan megalakuló negyedik Orbán-kormány legfontosabb programjai közé tartozik majd a kedvezőtlen demográfiai folyamat megfordítása. Ezért minden ezzel kapcsolatos terv a figyelem középpontjába tud kerülni. Legutóbb Semjén Zsolt, a KDNP elnöke mondott érdekeset, és erre rímelt Mészáros József MÁK-elnök kijelentése is. ” – szól a cikk leadje.
A lényeg valamilyen formában – a lényeg, hogy szakmai szempontokból még a jelenleginél is kirovóbb, osztogatóbb – a szülő-tartás egy formáját kívánják erőltetni.
Hoc & nunc sem a dolog szakmai, sem morális oldalát, sőt lényegében magát az ötletet sem (s nem csak azért, mert Tömjény Sónyitól származik) vizslatom, csak a cikk egy árulkodó gondolatára bámulok rá, ami „A jegybank szakértőinek álláspontja szerint ” kezdető gondolatban fogalmazódott meg. Ezt a meglehetősen éles gondolatot megfogalmazva: „A jelenlegi rendszer inkonzisztens, mivel Magyarországon épp azok a több gyermeket vállaló szülők számíthatnak a legkevesebb nyugdíjra hasonló foglalkozású társaikhoz képest, akik a legtöbb és legkvalifikáltabb munkaerőt, humán tőkét biztosították a társadalom számára.”!
Túl azon az apróságon, hogy ez sem egészen magyarul van, a „több gyermekvállalás” sajnálatos módón nem a legnagyobb adózók táborát erősíti; a döntő többség a legszegényebbek közé tartozik, míg a gazdagabbja sem a büszke adózók táborát erősíti. Az igazi meghökkentő az a legkvalifikáltabb munkaerő dolog! Mármint a társadalom számára, mert a maffia-családnál ez jól érzékelhető. Az 5gyermekes padre legnagyobb gyermekének párja közismert mester-tolvaj, ami pedig a kvalifikációt illeti 15perc alatt államvizsgázott =))
Olyan embereket akar maga köré Orbán, akikkel szívesen dolgozna együtt
dolgozni??? Ne már! Legfeljebb mesterkélten erőlködni!
Ez pont olyan, mint mikor a van gyereke kérdésre az a válasz, hogy dolgozunk rajta! =))
Szétsavazzák Orbánt az Európai Parlamentben. Rajta röhög egész Európa (videó)
Igencsak tanulságosak a Márairól szóló szavak. Különös tekintettel arra, hogy az első orbán-uralom idején még biblia volt Márait olvasni, sőt 2002-ben még Őfenesége maga is egy Márai kötettel sétálgatott! =))
Tóta W.: Balog Zoltán emlékére
Balog = Ősi, finnugor eredetű bal (baloldal) szóból származik. Balsorsú, sete, gyakorlatlan, balkezes jelentéssel terjedt el melléknévként
"Egy újabb dagadék" – így köszöntötte Katalin hercegné harmadik gyermekét élő adásban a riporter
van valami abban, hogy a derék origo-sok ezt elmesélik, ettől az ő bunkósságuk kisebbnek látszik! =))
Karácsony Gergely lovasszobránál_(na jó, Geréb is szomorú volt).
@durbincs: mondja egy agyhalott!! =)) Bár ahogy elnézem a működésedet sohasem volt sok sütnivalód!