szaboria1

Lepofozta a polgármestert a 81 éves néni a szemétdíj miatt
Tényleg felháborító ami a szemét díjkörül van. Mikor leköltöztünk vidékre akkor kezdtek itt épp szemét elszállítással foglalkozni. 4-en költöztünk így 120 literes kuka megvételét kellett 7900.-ft. ért mert akkor a bejelentett lakok létszáma határozta meg a kuka méretét. Amit akkor az önkormányzat intézet. Mára már csak ketten maradtunk és csak akkor csökkentik a díjat ha újból veszünk egy kisebb kukát. A régi kuka meg maradna a nyakunkon. Ráadásul kiosztották a sárga fedelű szelektív kukát így mostanra még egy hónap alatt sem telik meg a nagy kuka. Viszont a díj még magasabb is lett. Kiszámoltam a 80 literes is mostanra ugyan annyiba kerül mint a régi. Kérdésem miért nem cseréli le a szolgáltató a tőlük megvett kukákat kitisztított állapotba és lecserélné kisebbre?
Brutális, 20%-os drágulást jelentettek be, ami mindenkit érinteni fog
@bencemacska: Ez is egy jó kérdés mert van ahol már ez is 100000.-ft felül van. Most néztem bele az Új köz temető áraiba mit ne mondjak 10 szer drágább a temetés mint itt vidéken.
Brutális, 20%-os drágulást jelentettek be, ami mindenkit érinteni fog
@eszegfu: Mivel sokat foglalkoztam számokkal nem tehetek róla nekem rögtön a számolok vegyük aheti temetést vegyük 4 főre azaz négy pár kesztyü el van számolva szintén 6000.-ft szorozva heti 30 temetéssel máris potom kerestek tisztán csak a kesztyű trükkel melynek bruttó ára 150.-ft/pár azaz 600.-ft a heti temetéssel 179400.-ft a tiszta haszon.
Nem viccből mondják ma a temetés a legdrágább.
Brutális, 20%-os drágulást jelentettek be, ami mindenkit érinteni fog
@eszegfu: Nagy biznisz van benne voltunk egy keramikusnál aki csempéket is készít kézi festésű mintákkal. Az is készít urnákat, tőle jóval olcsóbban veszik meg min amennyiért a temetkezés már eladja.
Igen igaz az is a sok kis apróság nálam meg lepődött amikor nem kértem urna terítőt mondtam minek mikor urna sírba lesz temetve a mi le van fedve. Az a kis 40 x 40 terítő is 6000 - 10000.-ft-ra volt árazva már 2013-ban árazva itt ráadásul függöny anyagból kínálták egy kis szegély díszítéssel.
Vannak ám trükkök is mert pl. szomszédom temetésén a fehér pamut kesztyűt a temetési segéd épp a szertartás végén szedte össze azzal kell a következő temetéshez. Már arra sem veszik a fáradságot, hogy halkan mondják.
Brutális, 20%-os drágulást jelentettek be, ami mindenkit érinteni fog
Sajna az egészben az a szomorú, hogy minden túl van árazva. pl. a hamvakat előbb egy kis műanyag vödörbe teszik potom 4000,-ft. az urna a mi közönséges kerámia anyagból készül csak jobban van mázolva már 10000.-ftnál kezdődik a többi apróságról már ne is beszéljünk.
Brutális, 20%-os drágulást jelentettek be, ami mindenkit érinteni fog
@eszegfu: A Vajna nekik adózik a zsebbe.
De tényleg minden temetkezésről számlát adnak mert, a hagyatéki tárgyalást el sem kezdik nélküle.
Brutális, 20%-os drágulást jelentettek be, ami mindenkit érinteni fog
Akkor fel is készülhetnek az önkormányzatok a sok eltemetetlen halottak miatt.
Figyelmeztetést kaptak a plakátügyről nyilatkozó történészek
Egy antropológus is valahol nyilatkozta ez nem Dózsa Lászlót ábrázolja. Akkor a kuszaszemű Mariska mit kérdőjelez meg.
Migránsnak hívják a külföldről hazatérőket
@Jozefina: Mert amikor meg hirdették gyere haza fiatal kapsz még pénzt is meg munkát is segítünk találni. Épp most nézem, hogy az eredeti 2015-2017 dec.31. évre hirdetett pályázatot már 2016. jan. 13-án le is fújták azok meg akik hazajöttek azokkal jól ki is szúrnak.
Monoklival a szeme alatt jelent meg Szilágyi István
@Desischado: Munkaügyes, bér, TB voltam amikor bevezették a SZJA-t bizony elég hülyén indították a bevezetését mert soknak még nem kellett adót fizetni. A művészek és a szellemi foglalkozásúaknak még a 94 áprilisáig soknak nem is kellet vonni. 94 áprilisától jött egy rendelet, hogy a nyugdíjakat a 1988-tól az adózósás bevezetésétől kell figyelembe venni. Én is majdnem pórul jártam mert 2 évig 88-89-ben nem kellet szja-t fizetnem. Arra az évekre olyan minimális szorzót alkalmaztak,hogy csak pár száz forinttal lett magasabb a havi jövedelmem. Ugyan is 94-töl nem volt lehetőség már választani az 5 legjobb év átlaga alapján kiszámítani a nyugdíjat. Nekem is akkor emelték meg nyugdíjamat mikor megreklamáltam nem jó szorzót alkalmaztak.
Ezért van, hogy sok művész alig kap nyugdíjat mert az ORI állítólag nem is fizetett be utánuk nyugdíj járulékot adót vontak de mivel járulék nem volt fizetve így pórul jártak.
Kritizálta a beruházást, az államtitkár befenyítette
@Fradigege: Ezek elfelejtik nem mi vagyunk értük hanem nekik kellene értünk tevékenykedni és nem fenyegetőzni.
„Rajtuk keresztül lesz a közpénzből magánvagyon” – Botka nekiment Mészáros Lőrincnek
Egyre jogos a felháborodás a Mészáros miatt mert drága pénzért silány hozzá nem értő munkát végeznek. Lásd a csatornázási bizniszét is Pestimrén is.
Hosszú Katináék Gyurta volt edzőjét sem engedik be a Dagályba
Széles úr biztos, hogy Ön az edzője? Ha a Hosszú klubjába jár úszni akkor talán ők is edzik.
Monoklival a szeme alatt jelent meg Szilágyi István
Megdöbbenéssel olvastam, hogy Vass Éva, Monori Lili is nehéz sorban él.
Döntött a bíróság: bántalmazta Demcsák Zsuzsát a volt férje
Ja a ezt a Zsuzsika nyilatkozta ott se volt, akkor hiszem ha jogerőre emelkedik az ítélet.
Kritizálta a beruházást, az államtitkár befenyítette
Ma úgy látszik újból élni fog a "Ne szólj szám nem fáj fejem" közmondás. Mert aki mer szólni semmi perc alatt kirúgják. Mert a Mészáros már lovarda építéséhez is ért. Nálunk is építik a szabad pályás fogathajtáshoz a pályát de itt legalább a fogathajtók irányításával épül. Nem a lovaknak kell a pályát betaposni hanem a talajt kell kellően előkészíteni.
Hétfőtől változás jön a boltokban, itt az új szabály!
@Eladott Ország: Megint egy át verés mert csak a víziszárnyasok kaptak madárinfluenzát. A tojás termelők csak zárt helyiségben tarthatják a tyúkokat.
Hétfőtől változás jön a boltokban, itt az új szabály!
@nevemnick: Nem csak az élelmiszernék de az internetnél is trükköznek. Akinek lejár a hűségidő re kötött szerződése az új szerződésnél mégis magasabban kapja ugyan azt az internet sebességet mint ami előtte volt.
Már neki is ugranak a lex-Heinekennek
Csak van valami abban, hogy a Lézernek meg Zsótinak van köze a csiki sörhoz.
Sírva lép a nyilvánosság elé a "lúgos orvos", aki áldozatnak tartja magát
Ez az ember két esküt is megszegett az egyik ha igaz hívő akkor a 10 parancsolatból négyet is megsértett V. VI. VII. VIII. Az orvosi esküjét meg nem csak megszegte hanem meg is alázta.
Sajnáltatni kár magát.
Nem hagyta felszállni idős utasát a 105-ös busz sofőrje
Mostanában sokat kell utaznom távolsági busszal különböző vizsgálatokra. Vannak udvarias buszvezetők de vannak akiknek le ír az arcukról milyen megvetve veszik tudomásul ha idős emberek szállnak fel vagy le.
Gyanú sem kell a lehallgatáshoz, ha rábólintanak az igazságügyi tárca tervére
A telefonokat már rég lehallgatják. Csak eddig nem nagyon használhatták fel ezt szeretnék most legalizálni.