Az biztos, hogy az állam nem, viszont a hitelét nyögő autós tehet azért, hogy hamarabb véget érjenek a nehéz évek. Tanácsok az okosabb gazdálkodáshoz.

Forrás: Totalcar
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szimba
Miért őket mentené meg? Senkit nem ment meg, aki rászorulna. Mert akkor kevesebb menne a zsebükbe. Egy a jelszó a fidesz kormányban: mentsük meg saját magunkat, vagyonunkat, sőt gyarapítsuk. Minden magyar - nem fidesz kormány tag, képviselő, uram/bátyám, rokonom, futsal barátom stb - kárára.
36
Ők már végtörlesztettek 180 HUF/CHF árfolyamon. Mit is érdekelné őket a nép baja.
Nekem megírta a bankom, hogy a 10 éves futamidőt, kitolta 20 évre. Forintosítással, lesz 30 év is az. Ha megunom a bulit, felgyújtom a kocsit és megírom nekik, hogy a hitel tárgya megsemmisült.
Meine Ehre heisst Treue
Minek kell őket megmenteni? Talán életveszélyben vannak???

@36:

No és te miért nem törlesztettél akkoriban? (A lehetőség adott volt számodra is.)
36
@Meine Ehre heisst Treue: Talán azért, mert nem volt 3 millió 600 ezer forintom a mellényzsebben.
36
@Meine Ehre heisst Treue: És ma sincs.
36
@Meine Ehre heisst Treue: Így van. A kormány+MNB felelőssége a bankokkal való konspiráció. A törvényhozásnak nem lett volna szabad megengednie hogy az emberek lépre menjenek.
Meine Ehre heisst Treue
@36:

Tehát úgy gondolod, hogy a kormány biztosított számodra egy lehetőséget, hogy megszabadulj a hiteltől, de te nem tudtál azzal élni, mert nem volt rá keret.
Ezért pedig a kormány a felelős... Hmm... Nem vagy semmi...

A hitelesek egyikének sem tartottak pisztolyt a fejéhez annak idején. Minden lehetőség adott volt számukra a jó döntéshez. A jó döntés persze az lett volna, ha nagy ívben kerülik ezt a hosszú lejáratú, árfolyamkockázattal terhelt pénzügyi konstrukciót.
gödörben
@36: Így van a kormány és a bankok összefonódása hozta a hiszékeny és jóhiszemű embereket ebbe a helyzetbe, ahol életük végéig eltartják a bankokat ha nem változik valami, de naygon nagy fordulattal (pl. a lakosság érdekeit veszik figyelembe minden téren, nem a saját és a bankok zsebét). Fentiek ellenére már megint betoltak 9,5Milliárd Ft-ot SWAP-ra az MNB-be. Mit is csinálnak a szemünk elött??? És akkor az eladósított országot akarják napi árfolyamon "megmenteni" Nagyon borulóban van a bili. Valaki itt írta, hogy az állami bérlakás prg-t akarják majd feléleszteni az elvett ingatlanokból. Hát erre is kiváncsi leszek, hgy ez hogy vitelezhető ki, mivel, ha elveszik, akkor már az adóst nem lehet fejni, tehát nem lesz bevétel. Vagy rosszul gondolom?
gödörben
@Meine Ehre heisst Treue: Bocs, de az eddigiek ismeretében szerintem nincs létalapja ennek a lassan kampány szerű szövegnek "A hitelesek egyikének sem tartottak pisztolyt a fejéhez annak idején. Minden lehetőség adott volt számukra a jó döntéshez." És nem volt adva minden a jó döntéshez, csak amit a bank akart tudatni. Mivel eddig is hitelekből élt a lakosság nagyobb része, ami törleszthető volt és ha lassan is de haladást hozott a dolgozók nagy részének. Régen is hitelből építettek, a családok, de nem kihasználásra működött a dolog, mint most. Sajnálatos, ha Te nem íg ylátod.
36
@gödörben: Én ajánlottam(de bizonyára más, konkrét formában is leírta) a Fidesz ördögi terve, előadást a YouTube-on. Abban beszél Damm Andrea a bérlakás elképzelésről. De én tovább is gondoltam a dolgot. Akkor, lesz állami bérautó a hiteles autóból, vagy mi??
gödörben
@36: Szerintem képlékeny és ötletelős, hogy mi lesz. Ami nem veri ki a biztosítékot az embereknél. Igaz már nem sok hiányzik.
Nekem nem adták ki a törzskönyvet.
36
@gödörben: Igen. Pont ez az ahová mára az egész hiteles és nem hiteles társadalom eljutott. Senki sem tudja, hogy mi lesz. Sikerült ingoványra vinni az embereket, érzéseikkel, életükkel együtt. Orbán és kormánya, nem mer egy Izlandhoz hasonló radikális lépést tenni.(Hiába. Más kultúra.) Tavaly nyáron, Orbán felesége megmondta a házuk előtt tüntetőknek. "Már így is a fél bankvilág a Viktor fejét akarja." Nem akar ólommérgezésben meghalni. Állam-társadalom konszenzus nincs. Csak állam=elit. Bezárkózott és cinikus lett az elit.
Meine Ehre heisst Treue
@gödörben: Mivel igaz, van létjogosultsága.
De igen, adva volt, csak nem éltek vele.
Ha bankról, hitelről van szó, ráadásul ez egy igen kockázatos és hosszú lejáratú konstrukció, szó nem lehet rutinszerű, felelőtlen, eszetlen aláírásról.
gödörben
@Meine Ehre heisst Treue: Csakhogy régebben lehetett bízni a bankokban.
Meine Ehre heisst Treue
@gödörben: Teljesen mindegy, hogy milyen a politikai vagy gazdasági széljárás, egy ilyen műintézményben soha(!!!) nem szabad bízni.
dömdödöm
Elutasította az MKB Euroleasing Autóhitel Zrt. magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében. A bíróság a pénzintézetet 1,513 millió forint perköltség megfizetésére kötelezte.
Mint eddig számos pénzintézet esetében, a bíró most is hangsúlyozta: az általános szerződési feltételeknek minden, a közelmúltban elfogadott devizahiteles törvényben foglalt elvnek meg kell felelniük. Mivel ezen kitételnek a kölcsönszerződések egyoldalú módosításra vonatkozó kikötései nem tettek eleget, így azok tisztességtelenek és érvénytelenek. !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.