Mezőgazdasági igazságügyi szakértés, államilag támogatott szaktanácsadás, pályázat-, üzleti terv és hitelkérelem készítése, ingatlan értékbecslés (épület, föld, ültetvény), szakmai képviselet ellátása.

Forrás: farminfo.shp.hu
Feltöltő: thepriest
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

msziki
Amflora?!
Ördögi kör! Az EU-bizottság engedélyezte az Amflora génmódosított burgonyafajta termesztését az unióban ipari hasznosítás céljából. Ez akár mérföldkő is lehet az unióban, hiszen az Amflora termesztésének engedélyezésével Brüsszel 12 éve első alkalommal adott engedélyt egy génmódosított növény termesztésére.
Az Európai Bizottság közleménye szerint az Amflora olyan gént tartalmaz, amelynek hatására, az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Gyógyszerügynökség megállapítása szerint bizonyos antibiotikumokkal szembeni ellenálló-képesség alakulhat ki.
A Greenpeace viszont úgy látja a génmódosított növény elfogadhatatlan kockázatot jelent az emberekre, az állatokra és a környezetre egyaránt.
msziki
Teveburger, tevetejturmix az új divat
A tevehús zsírszegény, és a koleszterin is jóval kevesebb benne, mint például a marhahúsban. A cél persze az egészségüket óvni kívánó vendégek becsalogatása.
Teveburgerrel gazdagította kínálatát egy hagyományos arab ételeket kínáló étterem az Egyesült Arab Emírségekben.
A dubaji vendéglő az egészségvédelem jegyében újított: a tevehús zsírszegény, és a koleszterin is jóval kevesebb benne, mint például a marhahúsban. A cél persze az egészségüket óvni kívánó vendégek becsalogatása.
A teveburgerből egy 10 dekás 20 dirhamba kerül, azaz ezer forintnyi összegbe.
Hogy miként sikerül porhanyóssá tenni az amúgy igen kemény tevehúst, azt üzleti titokként kezeli az étterem, amely a hamburger leöblítésére tevetejturmixot ajánl.
Megjegyzés: arról nem szól a fáma, hogy egypúpu, avagy kétpúpu a jobb!
csutak
@msziki: A kettő púpú az dromedár, az egypúpú a teve.
msziki
Pozitív a szakminisztérium hozzáállása a korábbi hozzászólásban közölt Amflora génmódosított burgonyával kapcsolatban. Lásd az alábbi közleményben foglaltakat:

Az FVM tiltaná a génmódosított burgonya vetését

Vetési tilalmat rendelne el az Amflora génmódosított (GM) burgonyára a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a tárca jelenleg ennek lehetőségét vizsgálja. A jelenlegi termesztési tilalom (védzáradék) csak a MON 810 genetikailag módosított kukoricára terjed ki. Részletek >>
msziki
PET -a környezetvédelem fontossága
Hazánkban jelenleg évente mintegy 200 ezer tonna csomagolási műanyaghulladék keletkezik, amelynek 27-30%-a PET. Az ásványvizes és üdítős PET palackokból folyamatosan növekvő mennyiség, jelenleg évente 55-60 ezer tonna, azaz mintegy 1,4-1,6 milliárd darab kerül forgalomba. Ezzel a mennyiséggel térfogatcsökkentés nélkül hozzávetőleg 30 ezer darab 60 m3-es kamiont lehetne megtölteni, melyeket egymás mögé állítva, a kamionsor mintegy 475 km hosszú lenne, azaz Záhonytól Hegyeshalomig érne. Ha a kiürült PET palackokat egymásra halmoznánk, a PET-hegy majdnem olyan magas lenne, mint a Gellért-hegy..
kir
@msziki: Random szavak egymás mellé írva. Korcsolya és puding tető felé hideg snidling.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.