Megtiltotta a rendőrség a szakszervezetek szeptember 29-től meghirdetett D-Day elnevezéssel szerveződő sztrájk- és tüntetéssorozatát - tudatták a megmozdulás szervezői csütörtökön az MTI-vel. A rendőrség szerint a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltották meg a rendezvényt.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: safranyn
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Mi van cigus fecalicus??? Beszartál a tömegtől?Most nem a te patkányaid tüntetnek!!!!!
safranyn
@Don Quijote: Ki kérem magamnak a cigányok nevében. :)
Rézangyal
Ilyesmit Senki nem is mond. A Senkik a Parlamentben ülnek. A NÉP a Zemberek mondják most és fogják is mondani : ORBÁN? TAKARODJ!
Emberfia ezt meg nem tudja tiltani!
coyote3
Hatályos jogszabály? Nem inkább vekker parancsa?
sólyomszem
Bezzeg a buzifelvonuláson lezárhatnak mindent! Az nem zavarja a közlekedést!
marlin
A Római Egyezmény 11. Cikkelyében garantált gyülekezési szabadságot nem kívánjuk megfosztani minden tartalmától, fontos, hogy, ahol a tüntetők nem kezdenek erőszakos cselekedetekbe, ott a közhatalom bizonyos fokú toleranciát tanúsítson a békés összejövetelek iránt!!
Az Egyezményt az 1993. évi XXXI. törvény iktatta be a haza jogrendbe!!
Tehát a RENDŐRSÉG HAZUDIK!!

adrenalink
De gondolni szabad? Kis strucc! Már megmondták, nem közvélemény kutatást kell nyerni, hanem választást...
profon
Azért, ha több millió suttogná egyszerre csak meghallaná. Mondjuk éjjel 2 tájékán ,bele a nagy magyar sötétségbe.
dr. prédikátor
De igen!!

O R B Á N !!!!! T A K A R O D J!!!!!!!!
KöBüKi
@safranyn: megkaptad,ne kéregess!!!!!!!!!!!
overdose1
Miért a fityeszeseknek lehetett? igen is ki kell menni mégha a rendőrők beszartak akkor is
másvirág
Birjuk már ki azt a két évet ! Elmegy ő ha akar ha nem .
kiscserkész
Én úgy vagyok ezzel, ez a 2/3 ügye. Ők választották meg, távolítsák is el. Ha nem sikerül, hát így jártak, majd legközelebb felelősebben X- nek.
qxy
Lehet hogy azért mert már addigra elmegy? ? ? ? ? De szép is lenne.
orogordog
Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!Orbán takarodj!
silber13
Felcsút mondavilágának hőse! Bízvást megérdemled az ország népétől a legendás LOKI nevet. Na nem a hajdúságiak lapda rugdalódzóinak nevét, sokkal inkább a germán mondavilág gazember istenét. Hogy miket tett, járj utána, bár bizonyára silány műveltséged ennek gátat szab!!!! Hátha magadra ismersz...
Don Quijote
Úgy látszik törölték az etnikum magyaros kifejezését,tehát pontosítok: Az Orbán nem az idén barnult le!!! Mit lehet várni tőle??
Remélem így jó lesz modi!!??
Bugajakab
@gyurcsányferi: Szerintem te átléptél egy határt.

Ha lehet, fog vissza magad!
feketeözvegy
Orbán látogatást tesz a Vatikánban. Ahogy találkozik a pápával, az kezet csókol Orbánnak.

A körülötte levő bíborosok felháborodnak:

-No de Szentatyám!

A pápa azt mondja:

- Ne szóljatok! Ez az ember olyan, mint Jézus Krisztus!

A bíborosok megrökönyödve kérdezik:

- Hogyhogy???

Így a pápa:

- Istállóban született, barmok között él és mára milliók várják a mennybemenetelét!!
Bugajakab
Fordítsuk meg a dolgot!

Szimpátia tüntetést kellene szervezni!

Éljen a mi urunk, Döbrögi, stb.
genyó kapitány
@Bugajakab: Azt a határt 2006-ban léptem át. :D
Azóta úgy játszom mások idegein, mint Mága Zoltán a hegedűjén.
senkifia68
@marlin: Nem jól tudod! (ezt sem!)
1989. évi III. törvény a gyülekezési jogról

III. Fejezet

A rendezvény megtartása

8. § (1) Ha a bejelentéshez kötött rendezvény megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, a rendőrség a bejelentésnek a hatósághoz való beérkezésétől számított 48 órán belül a rendezvénynek a bejelentésben megjelölt helyszínen, vagy időben való megtartását megtilthatja.
genyó kapitány
@Bugajakab: Melléklikkeltem. Bocsi. Nem neked szólt. :)
senkifia68
Azt nem értem, hogy a " D-nap elhozta Európának a BÉKÉT!"

Valakinek kurvára abberált fogalma van a békéről, vagy halvány lila fingja nincs a történelemről! A normandiai partraszállás ugyanis nem a békét hozta el, hanem a világtörténelem legburátlisabb vérfürdőjét a kontinens felszabadító háborúját....

Javaslom, hogy egyeztessetek a Történelem Pedagógusok Szakszervezetével, hogy több hülyeséget ne írjatok!
Dr. Felipe
@senkifia68: Csubaka! A partraszállás lerövidítette a háborút mert Hitler két tűz közé került vagyis előbb eljöhetett a béke. Te agyas. Használd a borsónyi agyadat mielőtt másokat lehülyézel.
Dr.luigilongo60
Orbánék próbálgatják, hogy meddig mehetnek el a diktatúra terén.
Úgy csinálnak, mint a hülye cigánygyerek, aki a kutya farkát húzogatja de egyszer elfogy a türelem és akkor baj lesz.
Mikor már kellőképpen feltüzelték a zembereket és az elkeseredés is csúcspontra ér, a tüntetők nagy ívben fogják leszarni, hogy engedélyezték e a tüntetést.
Na akkor lehetnek érdekes dolgok.
marlin
@senkifia68: Drága fiam!! Fuss neki mégegyszer!!
Én a Római egyezményre hivatkoztam, (amit a "cigusz fekálikusz" nem módosítgathat, kénye-kedve szerint) aminek a rendelkezéseit - a rendőrség ezirányú téves álláspontjával ellentétben - a Magyar Köztársaságban is közvetlenül alkalmazni kell(!), tekintet nélkül a belső jogszabályok (Gytv. és 15/1990 BM rendelet) ezzel ellentétes normatív tartalmára, figyelemmel az Alkotmány 7. § (1) bekezdésében foglaltakra!! (érted??)
Vagyis a 7. § (1) A Magyar Köztársaság jogrendszere elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait, biztosítja továbbá a vállalt nemzetközi jogi kötelezettségek és a belső jog összhangját.
Az Alkotmány 7. § (1) bekezdésének két fordulata van. Az első fordulat a nemzetközi jog általánosan elismert szabályainak elfogadásáról szól!!
(Az Alkotmánynak ez a rendelkezése mintegy maga engedi be (külön transzformáció nélkül) a nemzetközi jog egy részét!!)
Az Alkotmány 7. § (1) bekezdését - általános érvénnyel - az Alkotmánybíróság az 53/1993. (X. 13.) AB határozatában (ABH 1993, 323.) értelmezte, és az Alkotmány 7. § (1) bekezdésében a belső jog és a nemzetközi jog viszonyát a következőképpen magyarázta:
A 7. § (1) bekezdés első fordulata, amely szerint a Magyar Köztársaság jogrendszere elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait, azt mondja ki, hogy ezek az általánosan elismert szabályok külön (további) transzformáció nélkül is a magyar jog részei!! Vagyis a vállalt kötelezettségek!!
Az Alkotmány 7. § (1) bekezdése azt is jelenti, hogy a Magyar Köztársaság az Alkotmány rendelkezésénél fogva(!) részt vesz a nemzetek közösségében; ez a részvétel tehát a belső jog részére alkotmányi parancs!! Ebből következik, hogy az Alkotmányt és a belső jogot úgy kell értelmezni, hogy a nemzetközi jog általánosan elfogadott szabályai valóban érvényesüljenek!!
Azt meg talán még neked se kell magyaráznom, hogy a jogszabályok hierarchiájában az Alkotmány mennyivel előzi meg a többit!! :))
dr. prédikátor
@marlin: Kedves barátom Marlin!Helyesen: Cigus fecalicus!!!!!

O R B Á N!!!! T A K A R O D J!!!!!
sólyomszem
A jog azért van, hogy ki lehessen kerülni, másképpen értelmezni, felmenteni embereket, akik pedig megérdemelnék a sorsukat. Lásd Stohl! Mit akarunk mi Orbántól, ha Stohl is megússza?!
marlin
@prédikátor: Igen, tőled loptam!! :))
Én szemérmesen csak "familiárisan hyperpigmentált törpe bonsainak" hívom a Kedves vezetőt!! :))

@sólyomszem: Miért?? Akartok tőle valamit??
(A Stohl egy embert "bántott", és nem egy országot!!)
senkifia68
@Felipe: Sunyi Sanyi! A partraszállás nem lerövidítette a háborút, hanem újabb frontot nyitott!
Ellenkező esetben az oroszok az Atlanti óceánig vonultak volna, aminek sem az angolok, sem az amerikaiak nem örültek.
A D-napnak teljesen más mondani valója van mint amit itt vakond-hülyítés címen előadtok.
A D-nap a történelem legvéresebb csatája volt, ahol a katonai vezetésnek gyakorlatilag nem számított semmilyen áldozat!

S hogy ez mennyire így van maga az amerikai elnök fogalmazta meg. Obama azt mondta, a normandiai győzelmet annak puszta valószerűtlensége teszi különösen emlékezetessé.
A D-nap semmiféle győzelmet nem hozott! A normandiai partraszállásnak és hadműveletnek több mint 250.000 áldozata volt és semmi sem garantálta a szövetségeseknek, hogy ebből győzelem lesz. S, hogy az lett azt köszönhették a Németország felé rohamosan közeledő Szovjet Vörös Hadsereg fenyegetésének, melynek megakadályozására a németek hadtestek voltak kénytelenek a nyugati hadszíntérről Kelet-Európába átdobni.A nyugati offenzívának is voltak állomásai, eredményei és kudarcai de a vége a Győzelem napja lett!!!! Ez hozta el a békét!

A D-nap mondanivalója jelentőség korán sem béke eljövetele volt.
Az elkeseredett, a semmilyen áldozattól vissza nem rettenő elszántságé, ahol bizony nem azonos felelősséget és terhet viseltek az abban résztvevők, mint ahogy a most tervezett szagszervezeti megmozdulásban sem, hiszen, és azt gondolom te sem tagadod, hogy ennek korán sem a munkavállalók érdekében történő fellépés a cél, sokkal inkább egy koordinált, keményen politikai üzenetű bal-liberális megmozdulás amelyben megpróbálnak valamiféle egységesnek, koalíciónak tűnő ellenzéki csoportosulást összefésülni azok aki az elmúlt 8 év hatalmi mámorából 2010-ben a pofájukra landoltak!
Fater59
De a gondolat szabadságát , semmiféle rágcsáló , nem veheti el !
senkifia68
@marlin: Mielőtt bele bonyolódnál a Magyar Népköztársaság ideiglenes alkotmányába, vedd már a fáradtságot magadnak és töltsd le a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA pdf-be megtalálható szövegét.
Erre alapból azért lenne szükség, mert a MA ÉRVÉNYES alkotmányban nincsenek §-ok!!!
Ráadásul minden, általad idézett mondat hiányzik belőle!
Rajta öreg!
marlin
@senkifia68: Ha nem tudod, hogy melyik a Magyar Köztársaság hatályos Alkotmánya, akkor nincs igazán miről beszéljünk!!
A általad említett "TÁKOLMÁNY" - amit majd az ágyad fölé akaszthatsz a zOrr bán képe mellé, MA még NEM ÉRVÉNYES!!
Na, és innen kezdve veled is Woody Allen!!
dr. prédikátor
@marlin: Semmi gond,csak azt nem tudom hogy a cigus mivel fehérítette ki magát!
senkifia68
@marlin: Hát öregem....kapsz egy téli fagyit! Meg kell kövesselek!!!! Bocsánat, tényleg még a régi alkotmány van érvényben!!!!
Ebbe tényleg durván beleszaladtam, de jó pap(lan) holtig..

Visszatérve az alaptézisekhez....
Okos boncolgatása a nemzetközi jognak a hazai jogrendszerre gyakorolt hatása. De! Nem látom az ellentmondást, mert nem látom a nemzetközi jogban azokat a korlátokat amiket te most arra hivatkozva említesz.
Közel egy órája nyalom a nemzetközi jog meghatározásait, paragrafusait, értelmezéseit, de egyikben sem, még a NEMZETKÖZ MAGÁNJOG-ban sem találok olyan kitételt, amely a belső törvényhozási gyakorlatban korlátozná a hatóság eljárását mások jogai gyakorlása érdekének a védelmében. Már pedig itt konkrétan arról van szó, hogy a rendezvények programjainak helyszínei, ideje a főváros egyébként is kritikus közlekedési helyzetét lehetetlenítené el.
Én nem látok ebben ekkora problémát csupán azt, hogy a hatóság felismerte a szervezők valós szándékát. Alakítsák át a programot és nyújtsanak be jogorvoslati kérelmet.... Az ORBÁN TAKARODJ-ot pedig fessék fel a homlokukra a résztvevők!
lópicigáspár
@prédikátor: Hypo-kúráról nem hallottál még!?

A tiltásról meg csak annyit, hogy jól beszart a féreg! Mondjuk van is neki mitől!
marlin
@prédikátor: Tudod, hogy van ez,
"Van aki füvezik van aki fázik, és van aki barom mégis pofázik!!"
Azt pedig a részt nem vevőknek(!) kellene a homlokukra neon betűkkel kiírni, hogy
"AZ ORBÁNRA SZAVAZTAM? JÓ NAGY SZ@RBA MARADTAM!!"
dr. prédikátor
@lópicigáspár: Én inkább a kénessavat ajánlanám neki az szebben fehérít.
@marlin: Egyetértek veled,de nincs annyi neongáz ami elég lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.