A közösségi oldalán Ungár Péter reagált a Partizán által szervezett EP-listavezetői vitára, ahová azokat a pártokat hívták meg, melyek a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint legalább 3,5 százalékos támogatottsággal rendelkeznek, így az LMP nem vehetett részt.

A vitán jelen voltak: Dobrev Klára (DK–MSZP–Párbeszéd), Donáth Anna (Momentum), Le Marietta (MKKP) és Toroczkai László (Mi Hazánk). Az LMP EP-listavezetője megjegyezte, hogy a meghívásokat közvélemény-kutatásokhoz kötötték. Szerinte minden műsorszolgáltatónak joga van azt meghívni, akit szeretne, és nem kíván picsogni azon, hogy az LMP-t nem hívták meg. Ugyanakkor érdekesnek tartja, hogy egy csatorna, amely gyakran kritizálja a közvélemény-kutatások megbízhatóságát, most erre hivatkozik.

Ungár Péter burkoltan, de nagyon beszólt a Partizánnak, és Dobrev Klárának

Ungár Péter  Forrás: Facebook/Ungár Péter

Ungár szerint fontos lett volna, hogy az LMP is részt vegyen a vitában, mert így növelhették volna a vita őszinteségi szintjét, hisz a listavezetők nem voltak őszinték az Európai Parlament valódi hatáskörével kapcsolatban.

Ungár kifejtette, hogy nem igaz, hogy az EP elérte az európai szintű minimálbér bevezetését, nem igaz, hogy az EP valóban hatékonyan küzd a klímaváltozás ellen, és a szankciók Oroszország ellen inkább a tagállami miniszterelnökök döntésein múltak, nem az Európai Parlamentén.

Tudom, hogy nem szokás ilyet mondani kampányidőszakban, de az Európai Parlament egy nagyon szűk hatáskörű testület, amely nem irányítja önmagában az európai politikát -

-  érvelt a politikus.

Ha egy LMP-s képviselő bekerülne az EP-be, akkor végre lenne valaki, aki a magyar természetvédelmet képviselné az akkumulátorgyarmatosítással szemben. Ennyit tudnak felelősséggel ígérni – tette hozzá.

Végezetül megjegyezte, hogy azok a pártok, akik a Partizán vitában az akkumulátorgyarmatosítás ellen érveltek, miközben támogatják az elektromobilitást, hazudnak a választóknak. Az elektromobilitás csak a szennyezés és a felhasználás helyét választja el, és bár szerepe van a zöld átállásban, jelenleg inkább az autógyártás túlélését szolgálja, nem pedig a klímaváltozás elleni harcot – zárta posztját.

Forrás: Facebbok
Fotó: Facebbok

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez a Peti ugyebár azonos azzal a sokat emlegetett (igaz, szinte mindig negatív viszonylatban) Orbàn-rokon Petivel?
Ellenzéki??? Vicc...
Tehenész
Nem szeretem amikor a bolha köhög. Rossz a füleimnek.
Nyírfa
Szép az arcod, Péter, de a bizonytalanságod is kiül rá. Hajlasz, és ez rossz ómen, mert nem rugalmasságot mutat, hanem helyezkedést.
Ha ez friss kép: mintha beteg lennél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.