Jogi lépeseket tett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a szombaton az index.hu és a nol.hu egyes tudósításaiban megjelentek kapcsán.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin2
A biztonsági őr polgári jogi szerződés alapján a megbízót megillető jogok és a jogszabályban a biztonsági őrre vonatkozó jogosultságok keretein belül tevékenységével segíti a megbízó jogainak, jogos érdekeinek érvényesítését!!
Ha a megbízónak nincs jogos érdeke, akkor a biztonsági őr jogsértést követ el!!
Tekintettel arra, hogy a biztonsági őr nem közfeladatot ellátó személy őt semmilyen különös védelem nem illeti meg!! A biztonsági őrök felügyeletét a rendőrség illetve a szakmai kamara végzi!!
Ha a biztonsági őr jogsértést követ el vele szemben a rendőrség köteles eljárni!!
A MTVA székháznál -úgy tűnik- mindezt fordítva értelmezik és a rendőrség "ugrik" annak a biztonsági őrnek a "kérésére" akinek annyi joga van(!), az általa védett objektumon belül(!) mint a megbízójának!! Ebből következik, hogy a törvénysértő intézkedésért a felelősség a rendőrségé és a "megbízóé" (aki ezt a szerződés szerint a biztonsági őrre terhelheti) !!
Vagyis akinek itt bocsánatot kell kérni az az MTV, meg a rendőrség!!
Állami gondozott
Mi pedig ezt tanultuk:
Ha ki van téve bármiylen pici táblán a szöveg:
"Ön azzal, hogy belépett ezen területre elfogadta azt, (ráutaló magatartásával) hogy a hely saját belső utasításai a mérvadóak önre is!"
Szóval nem egyszerű a dolog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.