15 óra 10 perckor a Hallgatói Hálózat (HAHA) elfoglalta a SOTE rektori irodáját egy nappal azután, hogy az egyetem vizsgálóbizottsága kiadta vizsgálati eredményét Schmitt Pál plágium ügyében – írja a Kettős Mérce blog a HAHA Facebook-oldalára hivatkozva.

A tudósítás szerint "a rektori irodák egyikét sikerült csak elfoglalni. Az egyetemtől felszólitották a HAHA-sokat távozásra, de azt mondják ők addig nem hajlandóak arra amíg meg nem válaszolják, miért nem vonják vissza Schmitt Pál doktori címét".

Korábban a HAHA az alábbi felhívást adta ki: "Ez az ügy minősíti a teljes magyar felsőoktatást és minden egyes diplomát leértékel, hiszen Magyarországon akár doktori címhez is lehet jutni plagizáláson keresztül. Sőt, az elkövetőt mentesíti, hogy nem volt tisztában a szabályokkal és nem figyelmeztették. Ne legyen doktori címe olyan embernek, aki nincs tisztában egy doktori disszertáció elkészítésének elvárásaival!

A Hallgatói Hálózat tiltakozik a következmények nélküliség ellen. Tiltakozunk, hogy a köztársasági elnök más elbírálásban részesül, mint mások. És felháborítónak tartjuk, hogy az egyetemek és az érintettek nem mernek nyilatkozni az ügyben, senki nem meri kimondani a nyilvánvaló tényeket. Világosan látszik, hogy a politika félelemben tartja az egyetemi élet szereplőit.

Ezért a Hallgatói Hálózat tagjai ülősztrájkot hirdetnek a SOTE Rektori Hivatalában addig, ameddig az egyetem vezetése nem tesz egyértelmű lépéseket a doktori cím visszavonása irányában."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.