A tervezett 567-665 milliárd forint, az államháztartás pozícióját javító intézkedések közül jövőre a legnagyobb tétel a 0,1 százalékos maximum 30 ezer forintos pénzügyi tranzakciós illeték bevezetése, amelytől 130-228 milliárd forint bevételt vár a kormány jövőre - áll a Széll Kálmán Terv 2.0 részeként hétfőn benyújtott konvergenciaprogramban.

A kormany.hu oldalon olvasható dokumentum szerint még az idén távközlési szolgáltatási adót vezetnek be, amely az idén 30, jövőre 52 milliárd forinttal javítja az egyenleget.

Az e-útdíjat 2013 közepétől indítanák, ebből 75 milliárd forint bevételt vár a kormány.

Az energiaszolgáltatók jövedelemadója fennmarad, sőt az adóalap szélesedik, ezzel 55 milliárddal javítja az egyenleget.

Bevezetnek egy új, egységes biztosítási adót, amely a biztosítókra jelenleg kivetett három adónem kiváltását is beszámítva (pénzügyi szervezetek különadója, baleseti adó, tűzvédelmi hozzájárulás) 15 milliárd forint bevételi többletet eredményez.

A helyi önkormányzatok egyenlege pedig 90 milliárd forinttal lehet kedvezőbb az előző konvergenciaprogramban számítottnál.

Az Index számításai szerint jövőre minden magyarra 60 000 forintnyi szigor jut. Már idén jön telefonadó, jövőre a csekkadó, a kettő 300 milliárdot jelenthet, és lesz biztosítási adó is.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
azért ez kicsit erős. 600 000 000 000 az fejenként 60 000. egy családban két felnőttel, két gyerekkel évi 240 000 többletkiadás, de ha beleszámolom azt is, hogy sokan nem járulnak hozzá a közöshöz, akkor ez még durvább.
szerintem ezt már azért lehet megszorításnak nevezni, legalább is én úgy gondolom. no de sebaj, majd senkifia elmagyarázza.hogy nem is annyi az annyi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Igazsagoszto
Ha valaki azt hiszi hogy ez az EU miatt van , és milyen jó lenne azon kívűl, nézzen szét pl. Ukrajnában.
4-5 nyelv tudásával akár 20 ezer forintnyi havi fizetést is megkeresnek ott az emberek.
Igazsagoszto
A diktatúra kerül sokba , amit Orbán velünk fizettet meg !!
oszt jónapot.
almosd
Na!-ez is bejött ,csak tudnám meddig bírjuk még és meddig tűrjük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.