Külföldről nézve úgy tűnik, hogy ha egy mód van rá, akkor a magyar kormány szeretné elkerülni, hogy meg kelljen állapodnia az IMF-fel és ezzel korlátozza gazdaságpolitikai mozgásterét - véli Ronald Schneider, a Raiffeisen Capital Management feltörekvő piacokért és Kelet-Európáért felelős kötvénypiaci szakembere. A szakember az mfor.hu-nak adott interjújában elmondta: jó eséllyel sikerülne a mostani jó hangulatban devizakötvényeket eladnunk, de hosszabb távon annak negatív üzenete lenne. - Közel egy éve az IMF-megállapodásra várunk, ennek ellenére az utóbbi hónapokban jelentősen csökkentek a magyar kötvényhozamok. Hogy látja most a magyar piacot? - A fentiekhez hozzá kell tenni, hogy a magyar eszközök továbbra is jelentős kockázati felárral forognak, vagyis megéri megvenni őket. Ezen csak segíthet az Európai Központi Bank (EKB) bejelentett kötvényvásárlási programja, mely tovább növeli a likviditást, az így a piacra áramló pénz pedig jó befektetéseket keres.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1951
A kettő paralel, csak az nem mindegy, hogy a támasztott feltétel mennyire tisztességes és mennyire nyomja meg azt a társadalmat,amelyet a korábbi két kormányzópárt rendesen padlóra tett pénzügyileg, politikailag és az sem mindegy,hogy most a háttérből milyen mértékben gáncsoskodik az országot tönkretevő, de ez idáig azt büntetlenül megúszó kártékony szervezet a nemzet ellenében?!! Bizony, bizony, de mennyire nem mindegy, és ezt nagyon jól tudják a háttérben tevékenykedő "sikolyszimfóniások".!!
bundi
@1951: mi is tagjai vagyunk, és mi is sikoltoznánk, ha a befizetett pénzünk valaki úgy kérné kölcsön, hogy közben minket kiáltana ki fő gonosznak, és már előre borítékolható lenne, hogy nem tudja visszafizetni.
Rézangyal
@bundi: Nem is akarja és ezt az IMF is tudja.
Txq
Még jó hogy nem azt nézi a kormány hogy az IMF-nek legyen jó. Persze hogy az előnyök a lényeg. Milyen cikk ez?
coyote3
Tisztázzuk. Az IMF nem szab feltételeket! Mindenki aki ezt állítja, vagy nem ért hozzá (ajánlom az utánaolvasást) vagy hazudik. Mi mondunk egy hiteles gazdaságpolitikai koncepciót, ami garanciát ad a hitel visszafizetésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.