A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a kormányfő szombati bejelentése alapján nem világos, hogy a 240 pontos minimális ponthatárt elérő hallgatók milyen formában és milyen feltételekkel kerülhetnek majd be tandíjmentesen a felsőoktatásba, mint ahogyan az sem, hogy ez miként érinti a forráskivonás által terhelt intézmények finanszírozását.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
A tegnapi Tabu c. műsorban, jó meglátása volt az egyik vendégnek: O.V. most majd az egyetemekre bízza a döntést, ha sok a jelentkező, ők mondják majd meg, hogy többet nem tudnak felvenni.
nemkati
@bretagne: Ja. Keretszámokat nem határoznak meg, csak az egyetemek finanszírozása olyan alacsony lesz, hogy ugyanaz lesz a helyzet, mintha lenne keretszám. Az elvonások (most volt el Matolcsy újabb 11 milliárdot) nem teszik lehetővé, hogy emeljék az államilag támogatottak számát.

A HAHA egyébként ezzel az 5 ponttal indult, de már van egy 6. is, az most nem jut eszembe, mi.

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!
2. A keretszámokat állítsák vissza legalább a 2011-es szintre!
3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!
4. Töröljék el a hallgatói szerződést!
5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.