Nem hagyományos égő, csak roppantul hasonlít rá: ezzel magyarázza az egyik legnagyobb áruházlánc, miért árusít olyan volfrámszálas izzót, amelyet már több mint három éve tilos forgalomba hozni az Európai Unióban. Az úgynevezett rázásálló égők azonban ugyanúgy pazarolják az áramot, mint a jól ismert, régi százas körték. Átmenetileg ugyan, de mégis lehet a hagyományos volfrámszálas fényforrásokat kapni két hazai hipermarketlánc áruházaiban. Átlátszó burájú 100-as izzót 2009. szeptember 1. óta nem lehet gyártani az Európai Unió területén, és a raktárkészletek kimerülése után elvileg el kellett volna tűnnie a polcokról ennyi idő alatt. Sőt, 2012 szeptemberétől már 40-es izzókat sem lehet gyártani az EU-ban.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@Vezekelek: abszolút igazad van! Az újfajta szarok gyártása sokszorosan terheli a környezetet!!! Hol vannak a grínpíszesek, meg a többi agyfosásos ál környezetvédők??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
@Pálinkafőző Rézüst: 22:44
Én úgy gondolom, hogy a Csigucinak egy minyurka bányászlámpa is elég lenne:-)
csiga0771
@Pálinkafőző Rézüst: @Pilóta: :-)
csiga0771
@Pálinkafőző Rézüst: @Pilóta: Különben meg tényleg van itthon, még szegény apu 'csórta' bentről... De ennek már húsz éve, viszont azóta is működik .
Pálinkafőző Rézüst
@csiga0771: akkor biztonságban vagy! Csak el ne csússzál!!:))
loboncos
@Vezekelek: Semmit.Talán. Legfeljebb hozzáidomulunk a dakotákhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.