A jelenlegi kormány elkötelezett a hazai cukorgyártás felélesztése, és az elveszett pozíciónk visszaszerzése iránt - derült ki egy parlamenti írásbeli válaszból. Magyar Zoltán, Jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdésben várta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter válaszát a kormány hazai cukorgyártás támogatására vonatkozó elképzeléseiről. A hatályos jogszabályok értelmében a jelenlegi uniós cukoripari rendtartás kvótaszabályozás és cukortermelés támogatási rendszere 2012. október elsejétől megszűnik. Ezt követően a piaci viszonyok határozzák majd meg a cukorrépa-termelést és a cukor-előállítást, ami azért is jelentene nehézséget, mert így az olcsóbb cukornád alapú termeléssel szemben versenyhátrányba kerülne ez a terület. "Emiatt Európában a termelés a legversenyképesebb régiókra koncentrálódhat, és Magyarország önellátása is csak abban az esetben lesz megvalósítható, ha erre az ágazat a jelenlegi kvótaszabályozás keretein belül megfelelő módon felkészül" -...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kengyefuto
@Hellcat: Közmunkában 47 ezerért rabszolga tartással!!
kengyefuto
@SLAakku: A hallottnak már hiába!!Annyit ér,mint halottnak a só!!
kukac50
Ha újra akarják indítani nem így kellene gondolkodni, Nekik.
Még most is a rombolással vannak elfoglalva,munkahelyeket szüntetnek meg.
Arra nem gondolnak,hogy lassan elfogynak az adófizetők.
SLAakku
@human: "Hogy cukorgyár kell-e vagy más, nem tudom. De egy biztos. Termelni kell!!! Nem lehet az egész ország programozó matematikus, logisztikus, menedzser vagy más aktatologató."

Termelni kellene igen! Legalább a hazai ellátásból profitalhatnánk. Hazai Ikaruszokat kellene gyártani illetve vásárolni, meg vasutikocsikat, villamosokat, cementet, uránt, rezet, szenet, aluminiumot, az élelmiszerek -szinte- teljes skálájat (persze a cukrot is) a növényolajipari termékeket, mosószereket stb. Kérem aki tudja egészitse ki mi egyebet tudnánk (tudtunk) gyártani minimum belső fogyasztásra. Alkalmasak vagyunk rá? Igen. Miért nem? Csak a globalizació a felelős?
furfang
@gazdag dezső: Úgy van ahogy írja. Meg kell nézni a dátumokat, a privatizálás az Antal kormányon kívül főképp a szoclib kormányok idején zajlott. A cukorgyárakat, ( a termelési kvótával együtt) és az említett népligeti katonai iskolákat is ebben az időben adták el, a posta épülettel együtt. A dobra verés nagymesterei voltak. A közművekről már nem is szólva! És eközben felvették a hatalmas kölcsönöket. Csoda, ha aki gondolkodni képes eszébe nem jut rájuk voksolni még egyszer?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.