A kormánypárti Dunai Mónika által javasolt “mentesítés” csak a katolikus egyházra vonatkozik, mivel máshol nincs is gyónás. Így, ha egy katolikus pap nem jelenti a gyerek elleni szexuális abúzust, amiről a gyóntatófülkében hallott, nem is kaphat 2 év börtönt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Ilyen törvényt hozni akkor, amikor épp, hogy lecsengett a fideszes pedofilbotrány, elképesztő pofátlanság.
Hol az ellenzéééék??? Nem halllom.
rücsü41
Ez teljesen érthető, hiszen a gyerekvédelemnél sokkal előbbre való a gyónási titok betartása, mert ugye a korszerű modern államunkban az egyház és az állam az együttműködik, . bár ez egy cseppet ellentmond a Tákolmányunk azon megállapításának, hogy az állam és az egyház különváltan működik.A javaslat szerint nálunk az egyházi szabályok , törvények magasabb rendű szabályok mint a z Országgyűlés által minősített többséggel meghozott törvénye.Nálunk ez így jogszerű, mert mi jogállam vagyunk , az egyházi jog az elsőbbséget, különleges státuszt érdemel, mert ugye a gyerekek már olyan védelmet kapnak ,hogy na!Ha pedig a pap gyónás közbe jut gyerekbántalmazásról ismeretekhez, ez neki olyan mintha nem is hallotta volna, mert különben is ami történt az Isten akarat volt, s ez ellem nincs apelláta!
CsipkeRózsa
A gyóntató fülkére tegyenek ki egy nyilat, hogy a gyerek elleni bűncselekményt a nyíl irányában kell bejelenteni.
rücsü41
@Maccska: Szóval az egyház szerinted kivonhatja magát az országban érvényes törvények hatálya alól?Miért gondolod azt hogy az egyházi szabályok előbbre valók mint az állam által elfogadott mindenkire, Magyarországon érvényes szabályok betartása.Szerinted van olyan hogy a törvény mindenkire vonatkozik, csak az egyházi emberekre nem?Hogyan ellenőrzik, hogy a pap az gyónás vagy más egyéb módon jutott valamely fontos adat birtokába?Lehetséges ezt ellenőrizni anélkül hogy a papot a bűnüldözők ne hallgatták volna ki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.