Sem a gyerekeknek, sem a pedagógusoknak, sem az országnak nem érdeke egy pedagógussztrájk - közölte a köznevelési államtitkár.

Hoffmann Rózsa egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva közölte: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a törvény adta lehetőségeivel él, amikor sztrájkot hirdet. Ugyanakkor hozzátette: a törvény értelmében a sztrájk idejére nem jár bér az abban részt vevő pedagógusoknak. Ezt az iskolák vezetőinek és a tankerületi igazgatóknak nyilván kell tartaniuk.

Az államtitkár arra a kérdésre, hogy a kieső pedagógusokat hogyan pótolják, azt válaszolta: az iskolák vezetőinek és a tankerületi igazgatóknak kötelességük gondoskodniuk arról, hogy azoknak a gyerekeknek a jogai se sérüljenek, akik tanulni akarnak, "márpedig a gyerekek tanulni akarnak". Iskolán belül kell gondoskodni arról, hogy megszervezzék az oktatást.

A szaktárca öt pedagógus-szakszervezettel tárgyalásban volt, illetve továbbra is tárgyalásban van. Mendrey László, a PDSZ elnöke pénteken jelenti be, hogy a szakszervezet által korábban március 15. utánra jelzett úgynevezett gördülő sztrájkot milyen keretek között tervezik megtartani.

A PDSZ együttműködik a vegyipari és a tömegközlekedési dolgozókkal

Együttműködési megállapodást írt alá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Budapesti Választmánya a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ). Az egyezség egyebek között azt tartalmazza, hogy a két szakszervezet segíti a PDSZ Budapesti Választmánya által meghirdetett rendezvényeket, akciókat, demonstrációkat.

Székely Tamás, a VDSZ, Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke, valamint Benedek Iván, a PDSZ Budapesti Választmányának vezetője is kiemelte: az együttműködési megállapodások azt mutatják, hogy a közös érdekek, ügyek és a szolidaritás mentén a különböző konföderációk, különböző területeken működő szakszervezetek is össze tudnak fogni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sport50
nekik sem kellett volna adni amikor mindig kivonultak a parlamentből ellenzékben!!!az is egyfajta sztrájk volt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Karlo60
Hoffmann Rózsa vonuljon nyugdíjba,vagy zárdába!Egyébként ,hogy is van az,hogy neki nyugdíj is "jár",meg fizetés is.Ő is egy pártkatona.Végrehajtja amit a főnök mond neki.Törvényre pedig kár hivatkoznia,mert a Fidesz Mtk. is egy gyalázat.
gibgab
@lenhardtibolya: Az igyekezetet méltányolom, de nem járt sikerrel. Üsse kő!
Bástya Elvtárs
Sok tanár januári + februári bért sem kapott még! Pl.: óraadók!!!
gibgab
@Bástya Elvtárs: Igaz. A főállásban dolgozók meg a túlórájukért nem kaptak egy fillért se.
Bástya Elvtárs
@gibgab: Persze, de a túlóraelszámolás mindig egy hónappal később volt. Az alapbért viszont 3-dikán megkapja + nyáron is!!!

Nekem van családtagom, aki pedagógus és óraadó, csak ez van neki, ott még semmi nincs!
gibgab
@Bástya Elvtárs: Értem a problémád. Válaszommal nem akartam eljelentékteleníteni a tiedet, csak egy adalékkal szaporítani az anomáliák listáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.