A Magyar Szociális Fórum bejelentette, hogy a jövőre esedékes választásokon a nép visszahívható képviselőket akar az országgyűlésbe és az önkormányzatokba juttatni társadalmi összefogással.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Nem rossz! Ha már működne, üres lenne a parlament! :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@lajospapa: @turul72: Mivel szeretnénk csökkenteni a létszámukat,meg kellene szüntetni a listás képviselői helyeket.Csak azok lennének a parlamentben akiket megválasztunk.
Álom.álom,álom.
turul72
@darwin: Ezzel meg csak az a nyűg, hogy akkor most nem 2/3 lenne, hanem 95/100. Mert ha 2010-ben a szomszéd macskáját indították volna egyéniben Fideszes nyakörvvel, azt is megválasztották volna.
kedwes
@outsider: Pontosan, jól szóltál, de megelőztél!
kedwes
Azt gondolom, amíg ezt nem változtatják meg, nem lehet a szabadválasztásokon gondolkodni!

Részlet a www.parlament.hu/pairhelp/kepv_hu.htm WEB oldalról.

„A képviselők jogállása
Az Alaptörvény leszögezi:
A közhatalom forrása a nép, amely a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.
A képviselők jogállásának alapja Magyarországon is a szabad mandátum. Megválasztásuk után a képviselők jogilag függetlenné válnak választóiktól.
Nem lehet őket utasítani, beszámoltatni és tevékenységük vagy szavazataik miatt visszahívni. A parlamentben állásfoglalásukat szabadon, lelkiismeretük és meggyőződésük szerint alakítják ki, és ennek megfelelően szavaznak. Feladatuk az egész nemzet szolgálata. Tevékenységüket a köz érdekében végzik, e tekintetben nem utasíthatók.”

Azaz a megválasztásuk pillanatától nem kötelesek beszámolni tetteikről a választóiknak, így nem utasíthatóak, nem visszahívhatóak.
Ezért van „szükség” a Nemzeti konzultációra, mivel a képviselő többé nem tárgyal a megválasztóival, - akiket képviselnie kellene, ha már képviselő a megnevezése - vagy a választókörzete tagjaival.
Csak és kizárólag a pártpolitikai és jövedelmi érdekeit tartja szem előtt.
Nos, szerintem ez a Magyar politikai élet rákfenéje!

Ebben a pillanatban az első mondat értékét veszti, mert nem valósítható meg, azaz hazugság!
darwin
@turul72: De ha visszahívhatóak lennének,már a negyede sem lenne ott.
gazdag dezső
Nagyon nagyon helyes lenne ,hogy végre az arra érdemtelen emberek vissza hívhatók legyenek!!!Az megváltoztatná a viselkedéseiket,és talán jobban azokat képviselnék,akik oda beválasztották!!! Nagyon helyes dolog,és támogatni kell!! Akár szavazatszedéssel is segíteni ennek a megvalósítását!! Nagyon jó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.