Könnyű lenne azzal elintézni a kitüntetés-botrányt, hogy egyszerű figyelmetlenségről és egy vezetői hibáról van szó. A helyzet sokkal súlyosabb, a valódi hiba ugyanis a rendszerben van - írja a Véleményvezér.

A fél nemzetközi sajtót bejárja a hír és az amerikai, valamint az izraeli nagykövet tiltakozását is kiváltotta, hogy Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Táncsics-díjjal tüntette ki Szaniszló Ferencet. Bár a miniszter kérésére tegnap a díjazott visszaadta kitüntetését, érdemes megvizsgálni, egyáltalán hogyan is állhatott elő ez a helyzet.

Balog Zoltán azzal magyarázta Szaniszló kitüntetését, hogy több mint száz kitüntetettről lévén szó egyszerűen nem volt ideje utánanéznie, kik is kapják a díjat, így többek között a tévésnek az elmúlt években kifejtett tevékenységéről sem volt fogalma.

A Véleményvezér szerint nem szabad, hogy illúzióink legyenek, természetesen a mindenféle kitüntetéseket osztogató miniszterek ritkán szokták pontosan tudni, kikkel ráznak kezet. Szerintük ez az eset leginkább azt bizonyítja, hogy a gyakorlatilag nyolc tárcát irányító miniszter és csapata számára a kultúra területe a legutolsó, és annak már szinte semmi személyes figyelem nem jut miniszteri szinten.

Részletek a Véleményvezér cikkében >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenhardtibolya
Ugyan-ugyan, a hiba ott van, hogy a kormány eltűri, hogy külföldről beleszóljanak belső ügyeinkbe. Miért tűrik el? Más ország bizony nem viselné el a külső "vezérlést".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.