Kezdjük meg az ellenzéki tárgyalásokat még a nyáron, és ünnepeljük az idei október 23-át már együtt - így vezette fel Bajnai Gordon volt miniszterelnök azt az írását, amelyet az Egyutt2014.hu oldalon közölt.

Tekintve, hogy az ellenzéki megállapodás számos kérdés eldöntését igényli, a lényegi pontokban meg kell állapodnunk egymással a nyár végére. Ehhez, arra van szükség, hogy a parlamenti ülésszak lezárultát követően - például június 16-a szimbolikus napján - kezdjük meg egymással a kétpárti tárgyalásokat. Kezdjük azzal, hogy írásba foglaljuk, „kőbe véssük" a korszakváltás alapelveit - garanciát adva ezzel a változást akaró polgároknak, hogy támogatásukkal valóban megváltoztatjuk a magyar politikai kultúrát - ezt követően pedig folytassuk a szakpolitikai programok összeillesztésével. Végül jussunk megállapodásra a személyi kérdésekben, így - a többi között - a miniszterelnök-jelölt személyében is. Előbb az elvek, aztán a programok, végül a személyek - ebben a sorrendben - írja Bajnai Gordon.

A volt miniszterelnök írt az elmúlt hónapok tanulságairól is, illetve arról, hogy hol tartanak jelenleg az egyes ellenzéki pártok.

A teljes írás itt olvasahtó el >>>

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
@dömdödöm: Van esély szerintem arra,hogy belátja a - még szétszóródott- baloldal,hogy ha el akarják kergetni orbánt és bandáját,akkor teljes összefogásra van szükség! Másképpen csak írott malaszt marad minden szép terv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.