A magyar gazdaság növekedési fordulat előtt áll, így eljött az ideje, hogy a vállalkozások hitelből finanszírozzák beruházási tevékenységüket - mondta Matolcsy György jegybankelnök az MNB országos konzultációs sorozatának utolsó, siófoki állomásán pénteken.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a növekedési fordulat része, hogy bővül a családok vásárlóereje és - bár lassabb ütemben ugyan, de - a beruházásoknál is változás várható. Az első negyedévben a tavalyi nagy német beruházások statisztikai hatása miatt esett a beruházások szintje, de az építőiparban a fordulat már megkezdődött - tette hozzá.

Matolcsy György szerint nagyon fontos eleme a "sikergyanús" jegybanki növekedési hitelprogramnak, hogy a bankok "nem fanyalogva" jeleztek az MNB felé valamiféle igényeket, hanem a vállalkozások "zörögtek, dörömböltek, kopogtattak és csengettek" náluk, hogy részt kívánnak venni a programban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Web2 junkie
És hányan fognak kisodródni abban a "fordulatban"?
nyanya001
Itt a hatalmas pofon a rezsicsökkentésért !
A nemzetgazdasági beruházások az idei első negyedévben éves összevetésben 8,7 százalékkal, negyedéves összevetésben 3,8 százalékkal estek vissza – közölte a KSH pénteken. A statisztikai hivatal megjegyzi: a megelőző több mint két és fél évben bővülő feldolgozóipari beruházások a tárgynegyedévben csökkenésbe fordultak.

A nemzetgazdasági beruházások első negyedévi, az előző év azonos negyedévéhez viszonyított
8,7 százalékos visszaesésén belül az építési beruházások jelentősen, 19,2 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól
( forrás : Index )
Milyen fordulatot vár Matolcsy ? Mert ebből nem lesz növekedés !
gabrella
A kormány kutyaviadala 3,5 éve tart, összeengedték a kiéheztetett tacskókat a jóllakott dobermanokkal.
nyanya001
Növekedés az lesz ! Tömegnyomor szinten és
a munkanélküliségben !
kukac50
Növekedés azt jelenti Matolcsynál,hogy kihizta a nadrágját,
Dalton
Szomorú dolog az elvtársak, hogy kénytelenek vagytok rájönni arra, titeket az "emúttnyócban" nagyon beetettek, bár, már Gy.F. pöcsödi beszéde felhívta erre a figyelmeteket, de a berögződött szemellenzőitek miatt, ti már farkasvakságban szenvedve, a füleitekbe dugult vattacsomók miatt meg különösen, immár sem látni, sem hallani nem vagytok képesek!
Elhalad mellettetek a Világ, etársak!:D
Itt pedig, retúrjegy nincs!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.