Ma szavaznak a Parlamentben az új, már sok vitát kiváltott földtörvényről, amiről Fazekas Sándot vidékfejlesztési miniszter adott videóinterjút a Világgazdaságnak. A földtörvénnyel az agrár-középosztály megerősítése a kormányzat célja - mondta a miniszter. Fazekas szerint a tervezetet ért kritikák szélső álláspontokból érkeznek, és alaptalanok. A tárcavezető szerint a jogszabály kellő garanciákat ad a családi gazdaságok védelmére, és a nagyobb gazdálkodóknak is elegendő mozgásteret biztosít.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
@SLAakku: igen.Árulják el!Csakazért is azon dolgozik a 2/3-asok kaszálógépezete.
SLAakku
@bakegya: Akkor ez a fazekas mirol is pofazik?
SLAakku
P...1 2013. június

pr...al 2013. június 21

"Gőgös Zoltán (MSZP) szerint nagyon rossz a törvény, nagyon nagy a felháborodás körülötte. Szerinte nem igaz Fazekas Sándor miniszter állítása, miszerint ezután külföldi nem vehet magyar földet, ugyanakkor úgy véli, nem lesz tömeges a külföldiek földvásárlása.
A Jobbik akciójáról elmondta, bűncselekménynek tartja azt, ami történt ma a parlamentben, hogy a levezető elnököt ilyen helyzetbe hozták. "Ez nem fér bele a mi demokráciafelfogásunkba, méltatlan a parlamenthez is" - hangsúlyozta az Indexnek Gőgös.
Ugyanakkor a parlamenti eseményekkel kapcsolatban azt is megmutatta, hogy a Fidesz hiába hoz különféle szankciókat a képviselők rendszabályozására, nem tud rendet tartani a parlamentben.
A szavazással kapcsolatban azt mondta, ő nem szavazott és nem is hallotta a hangzavarban, hogy egyáltalán mikor van a szavazás. A földtörvény megszavazását az MSZP sem tartja érvényesnek, a prát nyílt levélben közölte, hogy Áder Jánoshoz fordulnak, az államfőt arra kérik, hogy ne írja alá a törvényt. Az MSZP emellett kezdeményezi a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását, mert szerintük a földtörvényt és több más jogszabályt is törvénytelenül fogadtak el."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.