Lezárták pénteken kora este a londoni Heathrow repülőtér mindkét kifutópályáját, miután tűz ütött ki az etióp nemzeti légitársaság, az Ethiopian Airlines egyik utasszállító repülőgépén.

A repülőtér egyelőre nem indít és nem fogad járatokat. A Heathrow közleménye szerint az incidens időpontjában utasok nem tartózkodtak az etióp repülőgép fedélzetén, és személyi sérülés nem történt.

A légikikötő Twitter üzenőfelületén megjelent első fotók azt mutatják, hogy a repülőtér egy viszonylag félreeső részén álló gépet, amelynek mindegyik ajtaja nyitva van, tűzoltóautók veszik körül.

A képek tanúsága szerint egy Boeing-787 Dreamliner utasszállítóról van szó. A nemrég forgalomba helyezett típussal a múltban több incidens történt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
etióp gép ? Én azt hittem futva közlekednek vagy oroszlánháton :-)
dömdödöm
ezknek a bantu emberevőknek van légitársaságuk ? A miénk hol van ?
lbs
Ezzel a géptípussal, pontosabban az akku rendszerével volt már baj, sőt az össze ilyen típusú repülőgépre egy ideig repülési tilalom is vonatkozott.
Valószínűleg valami hasonló probléma lépett fel most is, tűz ugyan nem volt, viszont a hírek szerint a reptér egyik félreeső parkolóhelyén tűzoltó járművek gyűrűjében volt az etióp gép.

A Boeing ezzel a típussal jelenleg nem nagyon viríthat.
Tény, hogy a konkurens európai Airbus-sal nem voltak soha és ma sincsenek ilyen problémák.

Nagyon nem szeretnék most a Boeing azon szerkesztőinek, tervezőinek a helyében lenni, akik ezt a problematikus részegységének a méretezésében, konstrukciós munkáiban részt vettek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.