A rendszerváltás ígérete egyszerű és közös nemzeti álom volt. Ausztriára néztünk, és jólétre, biztonságra, gyarapodásra gondoltunk. Láttuk magunk előtt a lépéseket. Demokratikus rend, nyitott, versengő gazdaság, szabad választások. Munkahelyek, nyugati vállalatok, hazai beszállítók. Jó minőségű szolgáltatások, növekvő fizetés, hétköznapi biztonság. Csatlakozás a nemzetközi intézményekhez, majd belépés a nagy közösségbe, az Európai Unióba. A nyugati életminőség nem jött el. Szétszakadt ország lettünk: nagyon kevesen élnek jól – de nem biztonságban –, túl sokan élnek rosszul és rettegésben. Nem az életünket, a jövőnket féltjük. Szinte mindenki. Miért alakult így, és hogyan szerezzük vissza az álmainkat? Az álom jó álom volt. Fokozatosan gyarapodva, keményen dolgozva, takarékoskodva még a mi életünkben biztonságos és gyarapodó életet élhetünk. Gyermekeink még inkább. Nem sikerült.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: UKKAals
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Azaz a 90% koldus országa vagyunk! Mert a koldus is, a koldustól vár segítséget!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@UKKAals: Részemről, ezt az egész népképviseleti demokráciának csúfolt szarságot úgy szüntetném meg, ahogy van. Ennél demokratikusabb volt a kádári népi demokrácia, még akkor is, ha sokan ezt tagadják, és diktatúrának szeretnék beállítani azt a rendszert. Akkor még felelősségre lehetett vonni azokat a vezetőket, akik valamilyen törvénytelenséget követtek el. Felelősségre is vonták őket, igaz, az utolsó években már mindig felfelé buktak, akik buktak.
kedwes
Azaz a 90% koldus országa vagyunk! Mert a koldus is, a koldustól vár segítséget!
UKKAals
@verőce21: Nem várnak az emberek adományra, hitelre csak munkahelyekre ahol a normális emberi élethez szükséges javakra valót fizetés gyanánt megkapják. Az eredmény törvényszerű lesz ebben az esetben is.
UKKAals
@kkalman: Kiknek köszönhető a pénzhiány továbbá a kulturális és társadalmi tőke hiánya, ami miatt az emberek tartósan fennálló hátrányos helyzetben vannak, melyből saját erőből már nem tudnak kikerülni?

A kétkamarás parlamentről -ami korábban nagyon hosszú ideig jelen volt a magyar állam berendezkedésében- vagy a likvid demokrácia lehetőségéről hallani sem akar sem a hazai sem az uniós hatalom. Ugyan miért?

A népképviselet úgy van kitalálva és kőbe vésve, hogy a nép nem szólhat bele semmibe csak türheti birka módjára ahogyan a vágóhidra viszik őket.
kkalman
@UKKAals: Egyértelmű, hogy "kedvenc" politikusaink nem szeretnének kétkamarás parlamentet, vagy likvid demokráciát, hiszen mindegyik korlátozná a döntéshozó klikkek kialakulását, gyengítené a lobbicsoportok befolyását és a hatalmi erők visszaélési lehetőségeit.
Mint tudható, "kedvenceink" nem hülyék, legalábbis annyira nem, hogy saját érdekeik ellen dolgozzanak, hanem biológiai csodák. Csoda, hogy gerinc nélkül, két lábon tudnak járni.
UKKAals
@kkalman: Saját érdekeik viszont egyáltalán nem azonosak a zemberek érdekeivel. Ez nonszensz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.