A rendszerváltás ígérete egyszerű és közös nemzeti álom volt. Ausztriára néztünk, és jólétre, biztonságra, gyarapodásra gondoltunk. Láttuk magunk előtt a lépéseket. Demokratikus rend, nyitott, versengő gazdaság, szabad választások. Munkahelyek, nyugati vállalatok, hazai beszállítók. Jó minőségű szolgáltatások, növekvő fizetés, hétköznapi biztonság. Csatlakozás a nemzetközi intézményekhez, majd belépés a nagy közösségbe, az Európai Unióba. A nyugati életminőség nem jött el. Szétszakadt ország lettünk: nagyon kevesen élnek jól – de nem biztonságban –, túl sokan élnek rosszul és rettegésben. Nem az életünket, a jövőnket féltjük. Szinte mindenki. Miért alakult így, és hogyan szerezzük vissza az álmainkat? Az álom jó álom volt. Fokozatosan gyarapodva, keményen dolgozva, takarékoskodva még a mi életünkben biztonságos és gyarapodó életet élhetünk. Gyermekeink még inkább. Nem sikerült.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: UKKAals
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Azaz a 90% koldus országa vagyunk! Mert a koldus is, a koldustól vár segítséget!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
UKKAals
A szociális ellátásnak a rászorulókat, az esélyeiket végleg elvesztőket kell szolgálnia. Mindenkinek épp annyit adni, amennyire szüksége van, hogy visszatérhessen a felemelkedésre képessé válók közé.
dömdödöm
A kiutat mindenképpen meg kell keresni és ami most folyik az egy gerilla politika alig ha jó valamire talán pillanatnyi tűzoltás , ami most történik az 2001 . 09 .11. -én már eldőlt .
Az adósságválság Amerikából gyűrűzött át Európába , ( nem véletlenül ) a befektetők a válság hatására elmenekültek a gyenge lábakon álló feltörekvő gazdaságú országokból . A bennfentesek még idejében vagy megszüntették vagy rásózták Magyar érdekeltségeiket és kiszálltak ,közben és előtte mi meg töröltünk mindent ami eladható és termelhető világhírű volt vagy versenyképtelenné vált az ázsiába kihelyezett gyártást megvalósító konkurens termékek miatt . Ez vágta haza a görög gazdaságot is . A felső 10 000 -es Magyar gazdag elit pedig nem fog tudni fentmaradni a másik 99 százalék emberhez és a 21 .század eléjéhez méltó életminőséget biztosító munkája nélkül . Változás nélkül a történelem meg fogja ismételni önmagát . Ez a véleményem !:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
verőce21
"... Adomány nem jött, hitelbe gyarapodtunk..." - az eredmény törvényszerű. :(
kkalman
Álmainkat már az első rendszerváltó kormány elkezdte szétzilálni, amikor elkezdte privatizálni az ország vagyonát. Nagyon hamar kiderült, csak azok részesülhetnek a privatizáció áldásából, akik közel ülnek a tűzhöz, azaz a múltban is valamilyen szintű vezetők voltak, vagy pártfunkcionáriusok. Nekik megvalósult az álmuk, ők a 10%, és nagyon nem érdekli őket, hogy a 90% miként éli meg a napjait. Minél tovább hagyjuk őket kényük-kedvük szerint gyarapodni, magukat és hatalmukat végleg bebetonozni, annál nagyobb lesz a szakadék a 10 és a 90 százalék között.
Ideje egy olyan világot kialakítani magunknak, ahol ezt a szakadékot társadalmi összefogással betömjük, hogy a melós is elmehessen nyaralni a Kanári szigetekre. Ez biztos szemléletváltással jár a 10% részére, el kell felejteni a minden az enyém, mindenki annyit ér amennyije van szemléletet, és azon kell munkálkodni, hogy a 90% is magáénak érezhesse az országot.
UKKAals
@kkalman: Bizony. Itt kezdődött. Számonkérhetőek, felelősségre vonhatóak? Nem. Minden felelősség nélkül eljátszották és azóta is folyamatosan eljátszák az emberek minden lehetőségét. Miért nem tartoznak felelőséggel? Mert a népképviselet úgy van kitalálva és kőbe vésve, hogy a nép nem szólhat bele semmibe csak türheti birka módjára ahogyan a vágóhidra viszik őket.
kkalman
@UKKAals: Részemről, ezt az egész népképviseleti demokráciának csúfolt szarságot úgy szüntetném meg, ahogy van. Ennél demokratikusabb volt a kádári népi demokrácia, még akkor is, ha sokan ezt tagadják, és diktatúrának szeretnék beállítani azt a rendszert. Akkor még felelősségre lehetett vonni azokat a vezetőket, akik valamilyen törvénytelenséget követtek el. Felelősségre is vonták őket, igaz, az utolsó években már mindig felfelé buktak, akik buktak.
kedwes
Azaz a 90% koldus országa vagyunk! Mert a koldus is, a koldustól vár segítséget!
UKKAals
@verőce21: Nem várnak az emberek adományra, hitelre csak munkahelyekre ahol a normális emberi élethez szükséges javakra valót fizetés gyanánt megkapják. Az eredmény törvényszerű lesz ebben az esetben is.
UKKAals
@kkalman: Kiknek köszönhető a pénzhiány továbbá a kulturális és társadalmi tőke hiánya, ami miatt az emberek tartósan fennálló hátrányos helyzetben vannak, melyből saját erőből már nem tudnak kikerülni?

A kétkamarás parlamentről -ami korábban nagyon hosszú ideig jelen volt a magyar állam berendezkedésében- vagy a likvid demokrácia lehetőségéről hallani sem akar sem a hazai sem az uniós hatalom. Ugyan miért?

A népképviselet úgy van kitalálva és kőbe vésve, hogy a nép nem szólhat bele semmibe csak türheti birka módjára ahogyan a vágóhidra viszik őket.
kkalman
@UKKAals: Egyértelmű, hogy "kedvenc" politikusaink nem szeretnének kétkamarás parlamentet, vagy likvid demokráciát, hiszen mindegyik korlátozná a döntéshozó klikkek kialakulását, gyengítené a lobbicsoportok befolyását és a hatalmi erők visszaélési lehetőségeit.
Mint tudható, "kedvenceink" nem hülyék, legalábbis annyira nem, hogy saját érdekeik ellen dolgozzanak, hanem biológiai csodák. Csoda, hogy gerinc nélkül, két lábon tudnak járni.
UKKAals
@kkalman: Saját érdekeik viszont egyáltalán nem azonosak a zemberek érdekeivel. Ez nonszensz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.