A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásának eredménye szerint a Fidesz–KDNP az elmúlt időszakban tovább tudta növelni előnyét az ellenzéki pártokkal szemben. A választási aktivitás a mérés szerint kissé emelkedett.

A Századvég Alapítvány az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, az augusztus végén készített kutatása szerint az előző hónapokhoz képest a kormánypártok szavazóinak tábora kismértékben nőtt, a többi parlamenti párt támogatottsága viszont alig változott.

Jelenleg a teljes népesség 27 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re. A legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP támogatottsága május óta nem változott a Századvég szerint, jelenleg is 13 százalékon áll. A Jobbikra 7 százalék, az Együtt 2014-PM-re 4 százalék voksolna. Nem változott a kisebb pártok támogatottsága, az LMP-re a lakosok 2, a Demokratikus Koalícióra 1 százaléka, más pártokra 2 százalék szavazna - közölték.

A Századvég kutatása alapján a biztos szavazó pártválasztók körében is nőtt a kormányzó pártok előnye. A Fidesz ebben a körben június óta 49-ről 50 százalékra növelte támogatóinak arányát, míg az MSZP és a Jobbik támogatottsága kismértékben (23, illetve 12 százalékra) csökkent. Az Együtt-PM-re továbbra is a biztos szavazók 8 százaléka, az LMP-re 3, a Demokratikus Koalícióra 1 százaléka voksolna. Egyéb pártok támogatottsága 3 százalékos a biztos szavazó pártválasztók körében.

A Századvég szerint a választási aktivitás a korábbi hónapokban mértekhez képest kismértékben emelkedett, augusztusban a választókorúak 49 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne az azon a héten vasárnap tartandó parlamenti voksoláson. A pártszimpátiájukban bizonytalanok teljes népességbeli aránya enyhén csökkent, jelenleg a választókorúak 44 százaléka tartozik ebbe a csoportba - tették hozzá.

A Századvég augusztus 23. és 28. között végzett telefonos kérdőíves közvélemény-kutatása során ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdezett meg CATI-módszerrel.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
egyébiránt azt sem bánnám, ha nyerne a fidesz, mert az a ganékupac, amit itt hagynának, rohadt messziről fog bűzleni. A magyar népnek kell még idő a felébredéshez, és ahhoz, hogy a mostani békemenetesek mondjuk 2017-ben fidesz székházat menjenek felgyújtogatni meg lesavazni.
Akkor lesz igazi rendszerváltás, kedves barátaim.
deviance
@pbalage: csakhogy nem fognak még egyszer nyerni... az elkövetkezendő 2 választáson legalábbis biztosan nem... gyurcsány a lemondásakor elásta magát, orbán már csak próbálkozik menteni a megmaradt hírnevét
mi marad? kétfarkú kutyapárt ha bejut a parlamentbe, és a jobbik...
és itt már nem ganékupacról beszélünk, hanem szartelepről
pbalage
@deviance: azt, hogy ki nyer, sose tudhatod, fijam... de leléptél a másik oldalon, pedig épp akartam kérdezni, hogy mi van veled.
Tootsy
Ez olyan, mintha ezek a statisztikak nem is Magyarorszagrol, hanem egyenesen egy masik bolygorol vett kutatasok alapjan keszultek volna...
Ha csak azt nezzuk, hogy most mar a pedagogusok is elfordultak - illetve felebredtek - a nagy fideSS-es igeretek makonyabol, akkor mar ezzel is csokkenie kellett a szavazotabornak, nem pedig novekednie,... Hazugsagra mindig kinyilik a szajuk,...:o((
Don Quijote
Már annyit erősödött a trutyesz hogy nem 2/3-a van hanem 4/3-ja!!:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.