Újszülöttek lélegeztetéséről, letartóztatott kismamákról, kétségbeesett dúlákról és bábákról meséltek a tanúk Geréb Ágnes újrakezdődő perében. Négy szülés miatt vádolják a tavaly már két év fogházbüntetésre ítélt szülésznőt. Csak akkor kell börtönbe vonulnia, ha ez az ügy is lezárul, és nem kap kegyelmet Áder Jánostól.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Nem normális ez a nő, ennyi balhé után nem hagy fel a hülyeségeivel?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
Azért csak odaállítanám mellé az anyukákat is vádlottak padjára!! Ők is hibásak a gyermekük halálában!
Szvetlana
@Mobil123: Annak idején láttam a TV-ben hogy 150 anyuka tüntetett a Geréb mellett!!
gugu45
Változtak az otthon szülés feltételei ! Valamikor elég volt egy lavór meleg víz.
De mivel fejlődött az orvostudomány vele együtt fejlódtek (szigorodtak) a higéniai és biztonsági előírásióok is. Szigorodott az orvosok Eü dolgozók kötelezettsége, és felelőssége is.
Egy példa a végbement változásokra:
Mari néni (82 éves) meséli a szomszédasszonyának, (aki szintén a 80 as éveiben jár)
- Hallod-e Rózsikám mennyit fejlődött az orvostudomány?
Valamikor úgy 60-65 évvel ezelőtt elmentem az orvoshoz, mindig le kelletrt vetkőznöm, most pedig már csak a nyelvemet kell kinyujtani.
MÁS!
T.szvetlana!
Az a 150 anyuka akkor is tüntetett volna Geréb Ágnes mellett, ha az ő kisbabájuk veszíti életét a kezei között???
Másik
@Szvetlana: Azért nincs fogházban, mert nem jogerős. Megvárják ennek is az ítéletét, Áder utána dönt a kegyelmi kérvénye felett.

Elvégezte az orvosit, eredetileg szülészorvos volt, de eltíltották, vagy mi. Akkor elvégezte a "bábaképzőt", így szülésznő (is) lett. Így folytathatta "áldásos" tevékenységét. Normál esetben a szülésznő az orvos felügyelete mellett, annak alárendelve dolgozik a szülőszobákban.
Szvetlana
@Másik: Szóval végül is itt se volt jó, ott se volt jó, remélem örökre eltiltják ezt a némbert. MIelőtt még több kisbabát "elkezel".

@gugu45: 07.16 Ezt annakidején én sem értettem, hogy az a sok fiatalasszony miért ment szimpátia tüntetésre a bíróság elé Geréb Ágnes mellett. Akkoriban filmen bemutatták, hogy G.Á. lakásán hogyan vezetett le egy szülést a fürdőszobában, melegvízzel töltött kádban. Állítólag a melegvíz csökkenti a fájdalmat. (?)
Nekem mindenesetre a hideg futkosott a hátamon.!
Másik
Valahogy úgy.
Az a baj, hogy szerintem feketén is meg fogják keresni ha végleg szabadul, ez a nő meg valami eszelős fanatizmussal tart ki a tevékenység mellett.

Valahol, régebben kitárgyaltuk, hogy talán az ambuláns szülés lenne az a kompromisszum, ami biztosítaná a szakszerű ellátást, és ha az édesanya és a baba jól van, x óra után hazatérhet. Ma az a gyakorlat, hogy anya hazamehet, de a babának maradni kell 4-5 napot.
A szülőszobák környékén is van mindenféle az alternatív vajúdásokhoz. Én sem hiszem, hogy sokat ér, na de ne becsüljük le a placebo hatást.
Sokan (köztük anno én is) nehezen viselik a gyermekágyas osztály lékörét, körülményeit, valójában ezért választják az otthon szülést, kockáztatva ezzel a babát. Pedig tudni kell(ene) kicsit tűrni, mert nagy a tét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.