Elindult Budapesten a 10. Békemenet, elállt az eső, süt a nap. A menetben ott van Semjén Zsolt, Bayer Zsolt, Deutsch Tamás, Fásy Ádám, Stefka István, Fritz Tamás és Csizmadia László is. 

A Békemenet eleje lassan a Kossuth Lajos tér magasságához ér a pesti alsó rakparton. A Békemenet a Margitszigetre tart, vannak elől olaszok, litvánok is a 24.hu helyszíni tudósítója szerint. 

Sűrűn hömpölyög az embertömeg, egész szélességében kitölti az utat a rakparton.

A NO WAR feliratú molinót mások mellett Semjén Zsolt, Deutsch Tamás és Bayer Zsolt viszi a tömeg elején.

"Most mi áradunk!" – Elindult a Békemenet, olaszok, litvánok is vannak a tömegben, Semjén Zsolték viszik a molinót

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak az Id. Antall József rakparton 2024. június 1-jén. Elöl Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumának tagja, Stefka István újságíró, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Pataky Attila énekes, dalszövegíró, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője, Bayer Zsolt szerkesztő-publicista, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke, Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője (b-j). Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Deák Dániel a helyszínről üzente meg (fricskát mutatva Magyar Péter árad a Tisza utóbbi hetekben elhíresült mottójára):

Most mi áradunk!

Minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők

Ma minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők: a tizedik alkalommal, ezúttal a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval meghirdetett szombati megmozdulás résztvevői a Lánchíd pesti oldaláról a Margitszigetre vonulnak, ahol 15 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője a Kossuth rádióban azt mondta, akkora tömegre készülnek, "amelynek a hangja elhallatszik Brüsszelig", mivel talán még soha nem kaptak ennyi visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

Kiemelte, a június 1-jei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg, a "béke szigete" szimbóluma alatt zajlik. A Békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül, mert alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdésről van szó – tette hozzá.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján kijelentette: Európa "háborús pszichózisban égő" vezetőinek azt kívánják üzenni, hogy "eddig, és ne tovább!"

A Fidesz közleménye szerint Orbán Viktor délután 3 órakor mond beszédet a menet végállomásán, a margitszigeti Alsó-nagyréten.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta: a Békemenet legfontosabb célja világossá tenni, hogy most már tényleg a háború és a béke között egyensúlyozunk, és a magyarokban erős a békevágy, "mi nem hisszük azt, hogy Európa kibírna még egy háborút".

Az európai parlamenti választások előtt egy héttel a Békemenet emlékeztethet arra, hogy mégiscsak az Európai Uniót alapító atyáknak volt igazuk, akik abból indultak ki, hogy Európa nem bír ki még egy háborút – fűzte hozzá Orbán Viktor.

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán arra buzdított: "mutassuk meg az erőnket először szombaton, Európa legnagyobb Békemenetén, aztán június 9-én, a választáson".

A rendezvény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten és változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

Forrás: 24.hu

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@Aki Én: ! Mert aki becsületes magyar , az messze elkerüli ezt a csürhét !
simmering73
Döbbenetes. A butaság, az agyatlanság diadala. Ahogy ezek a megvezetett, felhergelt vallási fanatikusok vonultak a NO WAR feliratú molinóval, narancsplakátokkal, ökölbe szorult kézzel, dühösen vonulnak mint annak idején ugyanezek, vagy a hozzájuk hasonlók vagy ezeknek a szülei május 1-jén a Felvonulási téren, csak akkor Éljen Kádár, éljen a párt egyentáblákat cipeltek magukkal, most meg Fidesz és Béke feliratú transzparensekkel trappoltak végig a rakparton, és adták mindenki tudtára, hogy történjen bármi, ők akkor is büszkén kiállnak Orbán nemzetrontó politikája mellett.
Politika? Lófaszt, ez nem politika. Lopás, csalás, hazudozás, orosz kollaboráció, az EU és a NATO elleni uszítás, miközben mindegyik azt óbégatja, hogy béke kell.
www.kolozsvaros.com/2024/06/04/csak-a-hangero-szamit-semmi-mas/
simmering73
@KisTehen: Ecserin vetted az általános iskolai bizonyítványodat, sutyerák. A Dunát nagy betűvel írjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.