Az állategészségügyi és katasztrófavédelmi hatóságok urai a helyzetnek a Jászladányban feltárt lépfene (anthrax) fertőzéssel kapcsolatban - jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára hétfőn. Az államtitkár ismertette: Jászladányban egy 210 darabot számláló birkaállományban lépfenét állapított meg az Állategészségügyi Intézet. Kardeván Endre leszögezte: embereken nem észleltek ilyen megbetegedést. Közölte: felmérték a falu teljes állatszámát és oltani kezdték az állatokat. Felmérik azt is, hogy az állományból esetleg levágott állatok húsa hová került, mivel ez is fertőzés forrása. Azt a területet, ahol a birkák tulajdonosa állati tetemeket ásott el, szintén elhatárolták, a terület fertőtlenítése már folyik. Tájékoztatása szerint a helyszínen vannak az állategészségügyi hatóság, a rendőrség, a katasztrófavédelem az ÁNTSZ és a természetvédelem szakemberei. Hangsúlyozta: pánikra nincs ok,...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Nemzeti friss hír.

Lépfenével fertőzött kommunista birkapörköltet talált az ÁNTSZ. Aki evett belőle sürgősen keresse fel papzsák elvtárs tróntermét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.