Csütörtökön dönt a fővárosi közgyűlés arról, hogy ki vezesse jövő februártól a Vígszínházat. A Nol.hu hozott le elsőként részleteket a nyilvánosságra nem hozott pályázatból.

A pályázatokat - Eszenyi Enikőé nyilvános - szakmai bizottság véleményezte, javaslataikat figyelembe véve vélhetően csütörtökön dönt a fővárosi közgyűlés. A Nol.hu azt írja, hogy a Színházművészeti Bizottság delegáltja Bodrogi Gyula, Csiszár Imre, Piros Ildikó, valamint Reviczky Gábor volt. Az utóbbi információnk szerint nem ment el a meghallgatásra, levélben küldte el szavazatát, amelyet nem vettek figyelembe.

A jelenleg a szolnoki Szigligeti Színház direktori posztját betöltő Balázs Péter olyanokat írt a pályázatában, hogy: „...mind a Víg, mind a Pesti Színházban valami „jópofa" ötlettől vezérelve, talán figyelemfelkeltésből, az „Í" betűkön az ékezet lefelé van jelölve: Mit is akarhat ez jelenteni? Trendi? Vagy csak a betérők csevegése? Valahogy így? „Nézzetek ide, jaj de furcsa, ez egészen más, mint a megszokott! Ez valami új lesz, menjünk be, és kérjünk olcsó jegyet! Bóklászhatunk is az öltözők és a színpad félhomályában. Nini! Ezek színészek, őt már láttam, hogy is hívnak? Na mondd már, te az életben sokkal soványabb és öregebb vagy, stb..."

Hozzáteszi, hogy: „A családoknak kínálunk, csinálunk színházat, általános, katartikus, transzcendens, jellemfejlődésre, nagy alakításokra alkalmas színpadi műveket, melyek erkölcsi tanulsággal szolgálnak minden esetben, ha műfajilag sokszínűek is."

„A hagyományos polgári színház nem poros, nem rozsdás, hanem patinás." Mint írja: a műsorterve „konzervatív". A nagyszínpadon nincs helye kísérletezgetésnek, rossz értelemben vett önmegvalósításnak, ferdítésnek, úgynevezett „átdolgozásoknak". El kell játszani a darabot, ahogy papírra vetették. A színházában együtt gondolkodnak, egészséges egyensúlyban van a szórakoztatás, az elgondolkodtatás és a nevelés is!

Még több részlet a Nol.hu cikkében >>>

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Szerintem teljesen mindegy,hogy írnak ki pályázatot a fideszes minisztériumok,önkormányzatok, mindig a saját emberük nyer.
Felesleges bárkinek is pályázni ha nem a Fidesz embere.
silber13
@Vasárnapiiskolás: Nem akar maradni, mert ott nem má, mint egy -az ott élő szinházba járók által szeretett színi direktor de más semmi! Nem nagyon jut film vagy TV szerepekhez, nagy ritkán 1 - 1 szinkron, míg, ha közel van a tűzhöz csak rivaldafényben él és nagyobb a lehetőség!
Halszem
@Vasárnapiiskolás: "Ha sikeres Szolnokon miért nem marad? " Ki állította, hogy sikeres?
Ja igen: @Juskos: :-)

Teljesen igaza van @magyarbakancs: -nak: "Felesleges bárkinek is pályázni ha nem a Fidesz embere. "
DR Eric CARTMEN
Balázs Péter pályázata : VIKTOR IMÁDLAK !! IGAZGATÓ SZERETNÉK LENNI !! Aláírás: Balázs Péter

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.