A Népszabadság szerint várhatóan 2014 első felében "összebútorozik" a takarékszövetkezetekkel a Magyar Posta. A napilap feltételezése szerint így a feladat nélkül maradó dolgozókra felmondólevél, a legkisebb településeken élőkre pedig intézménybezárások várhatnak.

A napilap úgy tudja, az állami posta már foglalkozik a költségcsökkentést szolgáló összevonások előkészítésével. Az átalakításra viszont vélhetően addig még várni kell, amíg le nem zárul a takarékszövetkezetek 25 százalék mínusz egy szavazat mértékű tulajdonszerzése a Magyar Postában.

Amennyiben elindul a szolgáltatók hálózatainak összevonása, a takarékszövetkezetektől saját banki szolgáltatásaikban jártas szakemberek érkezhetnek a közös hivatalokba és vehetik kézbe a munkát. A feladat nélkül maradó dolgozókra így vélhetően felmondólevél várhat.

De a posta és a takarékszövetkezetek összeköltözését az ügyfelek is megérezhetik majd, főként a kisebb településeken, ahol feltehetőleg meg kell barátkozni a 2010 előtti időket idéző hivatalbezárások lehetőségével. A naplap szerint vagy a takarékszövetkezet, vagy a posta csukhat majd be, vélhetően a rosszabb állapotban lévőre kerülhet lakat. Azt egyelőre nem tudni, hány települést és hány dolgozót érint az átszervezés.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
Nem baj, majd mennek focimeccsre a stadionokba!
bretagne
@gabrella: Legalább a stadionok megtelnek!
leszúrt rittberger
Nem is baj, veszteséges az egész már, miért kellene fenntartani, meg etetni a postásokat? Ez nem szeretetszolgálat, aki máshogy gondolja, az fogadjon örökbe egy postást és tartsa el.

Kanadában a napokban szűnt meg valamelyik városban a kézbesítés, mert ott nem olyan tökkelütött maradiak mint itt, egyszerűen kiszámolták, hogy ez a "technológia" már a múlté, változni nem fog, vagy leépítik most, vagy leépítik később még nagyobb veszteséggel. Lehet választani.

Persze ott nyilván hülyék élnek, nem úgy mint itt, a kárpát-medencei géniuszok, akik a döglött lovon is tovább lovagolnak, mert úgy szokták meg, akkor úgy kell.
gabrella
@leszúrt rittberger: A vasutasok dettó ugyanez.
sokanvagyunk
Épp most? - amikor már egy vegyesbolt szintjét is elérte végre? :)
varrólány
@sokanvagyunk: Tényleg minden van, csak épp a csekkfizetés , levélfeladás nem lett gyorsabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.