Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön megpedzegette az autós devizahitelesek megmentését. A választások utánra ígért intézkedés szerint az adósok visszaadhatnák az autójukat,...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Aki volt olyan hülye, hogy autóért adósította szarrá magát az viselje a következményeit. Ha meg a bank tukmált rá az adósra csellel, fortéllyal, mittudoménmivel valamilyen cseles szerződést azt érvénytelenítsék aztán készen van. Nem értem mit kell ezen annyit rugózni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SpamKontroll
@Brother Louie: Feltéve, ha az eladósodott tulaj tudja fizetni a felsorolt tételeket... Én inkább azt gondolom, hogy a hitelből vásárolt dolgok egy lufit fújnak, aminek az igazi tartalma a "még meg nem termelt pénz"... Vagyis tulajdonképpen hiába van meg az a tárgy, az még nincs megtermelve, tehát az általad felsorolt állami bevételi tételek csak esetlegesek... a körülmények szerencsés együttállása esetén teljesülnek csak (a jövőben).
SpamKontroll
@miazavalami: Azt jogilag nem lehet, mert a svájci bank és az adós nincsenek jogi kapcsolatban egymással. Ezért van az is, hogy (hivatalosan) nem lehetne kiadni jelzáloggal terhelt ingatlant, mert a bérlő nem áll szerződéses jogviszonyban a bankkal. Ez hasonló jogi helyzet.
SpamKontroll
@SpamKontroll: Úgy akartam írni, hogy az adós egy magyar banknak tartozik, nem a svájcinak.
miazavalami
@SpamKontroll: Akkor hogy adhatott a svájci vagy egyéb külföldi bank hitelt?
Na látod mondtam én hogy semmi deviza alapja nincs ezeknek a hiteleknek!
SpamKontroll
@miazavalami: Ezt már leírtam... A svájci bankok a magyar bankoknak adtak hitelt, a magyar bank pedig tovább adta a magyar végadósoknak. Tehát egy lánc alakult ki. Sőt, még az is lehet, hogy több magyar bank pl. kereskedelmi bankok még közbe voltak ékelve, mert ők pl. nem hiteleznek a lakosságnak. hanem odaadtak egy csomag valutát a lakossági bankoknak és így tovább...
miazavalami
@SpamKontroll: Akkor a hiteles nem a magyar banknak tartozik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.