Ellenzékből, négy év alatt, 1928 májusa és 1932 júliusa között a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) tizenhétszeresére tudta növelni támogatóinak számát. Bár a példátlan előretörésben külső okok – elsősorban a gazdasági világválság – is szerepet játszottak, történészek azóta a modern tömegpolitika első totális, minden korszerű eszközt és elemet felhasználó kampányaként elemzik a nácik mozgósítását. Adolf Hitlert és pártját nem az SA keretlegényei, hanem a művelt értelmiségiek által professzionálisan felépített, gátlástalan propagandakampány tette potenciális kormánytényezővé. Philip Gavin amerikai történész a weimari Németország utolsó öt választásáról szóló tanulmányában azt vizsgálta, miként válhatott az NSDAP demokratikus keretek között a legerősebb németországi párttá.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tényfeltáró
Németeknél osztrák piktor
Nálunk pedig qrbán viktor (felcsúti falpofozó).
dr. prédikátor
Nálunk meg dübörög a cigus fecalicus cukikampánya!!!
Yoda69
Gondolom a fidesz hitlertol plagizalt sok mindent a valasztasi kampanyahoz, mert nagyon sok mindenben egyezik.
vidi500
Egyetértek a cikkben írtakkal, hogy Hitler hatalomra juttatása profi munka volt. A profi munkához meg pénz kell, sok sok pénz. Annak kutatása igen meglepő és érdekes eredményekkel zárulna, hogy kik pénzelték Hitler hatalomra jutását, és miért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.