A nyílt utcán, egy pavilonban szavazhatnak Erdélyben a hvg.hu-hoz eljuttatott fotók tanúsága alapján. A Csíkszeredán készült képeken az is látszik, hogy az így kitöltött szavazólapokat akár más is láthatja, vagyis nem garantált a választás titkossága. A csíkszeredai konzulátus munkatársai a hvg.hu megkeresésére csak annyit közöltek, hogy a pavilont nem ők állították, nincs hozzá közük, így nem is tudnak bővebb felvilágosítást adni. Információink szerint a pavilonban a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács tagjai ülnek, és ők segítenek a szavazólapok kitöltésében.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

geo
Viszont szeretnék én is dönteni a romániában élő magyarok sorsáról. Csak úgy. Játszásdiból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@geo: Na ezt most nem értem. Mi volt hat éve?
geo
@miazavalami: Kormányválság, aztán Feri egy évig még távirányítással üzemelt.
1magyar
@miazavalami: Én is sajnálom őket,hogy ott vannak, ők is magyarok,de azért,hogy a fidesz pénzeli őket még ne döntsenek a mi pénz elosztásunkról.
Tv-ben láttam egy fiatal lány azt mondta,ő nem megy szavazni mert nem érzi,hogy rá tartozik.
Bölcs romániai magyar volt.
miazavalami
@1magyar: Ő a csekély kisebbséghez tartozik. A többség, igenis él a szavazati jogával.
F_Viktor
@miazavalami: Írod:
"Én nem látok se fehér se barnás urnaszerűséget..."

Belső kép, félig a zöld szék alatt barna doboz, az asztal ellentétes oldalán fehér széken nem egyértelműen fehér doboz. De szerintem az nem doboz.
tavaszi
Jaj Istenem...látszik ,hogy nem volt senki a komentelők közül csikszeredán...ez a városháza elött van...nem lehetett bemenni...kint töltötte ki mindenki a levélszavazatot amit már otthon elkészitett...itt csak a végső boritékba rakták be ..és a városháza falán volt egy postaládanyílás...oda dopták be...bent rakták urnába...és küldték át pestre...
..aki volt kint az tudhatja,hogy erdély az 95 %-ban Orbánra voksolt. ...én az utóbbi fél évben 4-szer voltam kint...az ott nyilt titok,hogy azok ugy megvetik a baloldalt,hogy azt az itteni moderátor ...nem türné el..és kibaszna innen ...ha idézném...az erdélyi testvérek szövegeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.