A nyílt utcán, egy pavilonban szavazhatnak Erdélyben a hvg.hu-hoz eljuttatott fotók tanúsága alapján. A Csíkszeredán készült képeken az is látszik, hogy az így kitöltött szavazólapokat akár más is láthatja, vagyis nem garantált a választás titkossága. A csíkszeredai konzulátus munkatársai a hvg.hu megkeresésére csak annyit közöltek, hogy a pavilont nem ők állították, nincs hozzá közük, így nem is tudnak bővebb felvilágosítást adni. Információink szerint a pavilonban a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács tagjai ülnek, és ők segítenek a szavazólapok kitöltésében.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

geo
Viszont szeretnék én is dönteni a romániában élő magyarok sorsáról. Csak úgy. Játszásdiból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Hol marad a választási jog egyik elvárható alapkövetelménye a TITKOSSÁG?
1magyar
@F_Viktor: Az erdélyi szavazatokra akár fogadnék is.Teljesen mindegy hol szavaznak.
Tőlünk elkérik a szem.iget, a lakcím kártyát, a külföldi lakhelyű magyaroknak,akik nem "élvezik" a kormányzás ajándékait, a mi adónkból szavazhatnak nekünk!
Ez nem ellentétes az Alkotmánnyal?
1magyar
Lényegében a mi általunk befizetett adó és járulékok felett rendelkeznek.
F_Viktor
@1magyar: Ki, melyik demokratikus parlament írta/fogadta el a jelenleg még érvényes alaptörvényünket?
Köztársasági elnök, AB sem tett kifogást a választási törvény ezen részéről...
1magyar
@F_Viktor: Ez a hivatalossá tett nyílt, szavazatvásárlás. Az ellenzéknek az EB-hez kellene feljelentést tenni.
Az Unio meg ne szóljon bele a dolgainkba, aki pénzt ad?
coyote3
Fura lelkivilága van annak az embernek, aki megvehető...
1magyar
Mert pénzekről szól minden választás, kinek,hogyan osztják...
F_Viktor
@1magyar: Most úgy néz ki, hogy ez a nyílt szavazás Erdélyben Tőkés magánakciója.
Biztosan "vizsgálni" fogja majd a fityeszesekből álló NVI.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ott van az asztal alatt, vagy az más lenne? Nemzetiszínű masnit nem látok rajta...
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...szerintem rémeket láttok...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Kifejezetten örülök a hasonló fityesz-csalásoknak.
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...becsületesebb dolog volna ha nem állítanál olyant amit nem tudsz...
Dr. Felipe
Nyílt utcán nyíltan csalnak a rohadék pap vezetésével. Ebből is látszik hogy mennyire fontos elmenni szavazni a fideSS ellen. Senki ne maradjon otthon mert veszélyben a haza.
silber13
@F_Viktor: a számitógépes hapsi melletti széken van ám egy doboz!Szerintem ott, az azurna, ha van egyáltalán!
F_Viktor
@silber13: Kinagyítva a képet a szék bal karfáját nézve tényleg fehér doboznak látszik, jobb karfa alapján pedig az asztal lapja. A csillogó lap miatt túlexponált a kép.
silber13
@F_Viktor: Csakhogy az asztal lapja nálam inkább barnás szinű, miként az asztalon látható papirok az állitólagos doboz szine pedig fehér.
F_Viktor
@silber13: Azért fehér, mert az asztal azon vége világos és a kép ott túlexponált.
Nekem inkább az a furcsa, hogy az asztal széle a laptopos srác után nem síkban van a széknél.
silber13
@F_Viktor: Nem nagyn ismerem az idevonatkozó szabáyokat, de egy választási bizottságnál mi célt szolgál a laptop? És hová forgalmaz, vagy milyen addatokat rögzit?
F_Viktor
@silber13: Jót kérdezel, fogalmam sincs, de az biztos, hogy a választási törvény nem ír elő laptop használatot. Innentől pedig csak találgatni lehet.
geo
Viszont szeretnék én is dönteni a romániában élő magyarok sorsáról. Csak úgy. Játszásdiból.
miazavalami
@F_Viktor: @silber13: Én nem látok se fehér se barnás urnaszerűséget...
taglo
Miért ? Romániában is választásvan ??Vagy netán a mi sorsunkat akarják eldönteni ??Mert ha így van akkor jövőre kiássuk nekik csaucseszkút-hálából !!
miazavalami
@geo: Azt hiszem én nem szeretnék romániában élő magyar lenni. Még akkor se ha van szavazati jogom , és tömi a fidesz a pénzt...
Valahogy ők a mi testvéreink akik közül sokan arra használják a magyar állampolgárságot, hogy az unio területén dolgozhassanak. Viszont ezzel együtt visszatetsző hogy szavazhatnak a sorsunkról, úgy hogy nem itt élnek.
geo
@miazavalami: Mintha mi lennénk a felelősek trianonért. Remélem a revizionista Kásler pártra szavaztak mind. Úgy lenne értelme.
silber13
@F_Viktor: 17:08-ra Ha találgatni lehet, a Teremtő eléggé élénk és piszkos fantáziával áldott meg, ezért hát volna is egy kupac elgondolásom, de annnak emondása problémákkal járhatna számomra.
miazavalami
@geo: Nem. De ők sem. :-( A fidesznek sikerült elérni, hogy a magyarországi magyar utálja a szintén magyarországi magyart, de közösen utálják a romániai , illetve, más elvett területeken élő magyarokat. Még egy ilyen eszement nép nincs mint a mienk. Nem tudom ki mondta, de igaz. A hatalom ha nem akarja , hogy ellene forduljanak az emberek akkor megosztja őket , mert akkor egymás ellen fordulnak. De lehet hogy erre én jöttem rá...
miazavalami
@silber13: Meséld már a kupac elgondolásodat...:-)
geo
@miazavalami: Annyira jó a dezinformálás is. Azokat a célokat amik fontosak lennének, odajátszották olyanoknak akik ingyenhonlapon homályosan népszerűsítik magukat. A választási honlapon alig lehet kiigazodni. Szándékos zűrzavarkeltés van.
miazavalami
@geo: Persze. mert mindenáron a hatalom kell, bármi áron is! Még akkor is ha netán ismét nyernek , és a következő négy évben kivándorol még két millió magyar. Itt már csak a nemzeti erőforrások maradnak, és azok a csórók akiknek annyiuk sincs hogy átlépjék a határt.
geo
@miazavalami: Két év múlva úgyis az lesz ami hat éve. Majd akkor lesz nemzeti magyar kormány. Nem jobbik meg a jancsibohócok.
miazavalami
@geo: Na ezt most nem értem. Mi volt hat éve?
geo
@miazavalami: Kormányválság, aztán Feri egy évig még távirányítással üzemelt.
1magyar
@miazavalami: Én is sajnálom őket,hogy ott vannak, ők is magyarok,de azért,hogy a fidesz pénzeli őket még ne döntsenek a mi pénz elosztásunkról.
Tv-ben láttam egy fiatal lány azt mondta,ő nem megy szavazni mert nem érzi,hogy rá tartozik.
Bölcs romániai magyar volt.
miazavalami
@1magyar: Ő a csekély kisebbséghez tartozik. A többség, igenis él a szavazati jogával.
F_Viktor
@miazavalami: Írod:
"Én nem látok se fehér se barnás urnaszerűséget..."

Belső kép, félig a zöld szék alatt barna doboz, az asztal ellentétes oldalán fehér széken nem egyértelműen fehér doboz. De szerintem az nem doboz.
tavaszi
Jaj Istenem...látszik ,hogy nem volt senki a komentelők közül csikszeredán...ez a városháza elött van...nem lehetett bemenni...kint töltötte ki mindenki a levélszavazatot amit már otthon elkészitett...itt csak a végső boritékba rakták be ..és a városháza falán volt egy postaládanyílás...oda dopták be...bent rakták urnába...és küldték át pestre...
..aki volt kint az tudhatja,hogy erdély az 95 %-ban Orbánra voksolt. ...én az utóbbi fél évben 4-szer voltam kint...az ott nyilt titok,hogy azok ugy megvetik a baloldalt,hogy azt az itteni moderátor ...nem türné el..és kibaszna innen ...ha idézném...az erdélyi testvérek szövegeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.