A Jobbik a kilakoltatási moratórium azonnali és határozatlan idejű meghosszabbítását sürgeti és az Országgyűlés mielőbbi összehívását szorgalmazza.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján szinte már nemzetbiztonsági veszélynek nevezte, hogy több 10 ezer család került olyan helyzetbe, hogy el kellene hagynia otthonát. Mint mondta, ez gyakran visszafordíthatatlan folyamatot indít el, mivel a gyámügy elviheti a gyermekeket, vagy a család egy olyan adósságspirál legaljára kerülhet, ahonnan minimális a visszarendeződés esélye. A politikus szerint addig meg kell hosszabbítani a kilakoltatási moratóriumot, amíg a hitelkárosultak helyzetét teljes körűen meg nem oldják.

A Jobbik a cselekvési program felpörgetését sürgette és azt szorgalmazta, hogy a lehető leghamarabb kezdje meg munkáját az új Országgyűlés. "Úgy vagyunk öltözve, tőlünk akár már holnap összeülhetne az új parlament" – fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

Úgy vélte: több mint 300 ezer ügyfélnek sem az árfolyamgát, sem a Nemzeti Eszközkezelő, sem az "ócsai piramisépítés" nem nyújtott segítséget, miközben a gazdaság helyzetén sem lehet érdemben változtatni, amíg a lakosság a GDP 2-3 százalékát törlesztésre fordítja.

Az ellenzéki képviselő veszélyesnek nevezte, hogy a fideszes vezetők egyértelmű jogi helyzetre, az Európai Bíróság és más európai testületek állásfoglalásaira várnak. Szavai szerint a kormány "elszabotálta" az utolsó egy évet a cselekvés tekintetésben.

Kiemelte: a gazdaság kiszolgáltatása, több tízezer család veszélyben hagyása túl nagy ár azért, hogy Brüsszelben vagy Strasbourgban elégedettek legyenek Magyarországgal; a Jobbik a magyar családok érdekeit tartja elsődlegesnek.

Z. Kárpát Dániel arra a fideszes javaslatra, amely szerint adókedvezményt kapnának a hiteleseket segítő pénzintézetek, úgy reagált: minden kezdeményezésre igent mondanak, ami "akár 3 devizahitelesnek segít vagy akár 3 forinttal könnyebbé teszi a sorsukat". Megjegyezte ugyanakkor: ez részmegoldás, rendszerszintű változást nem hoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok