A spárga termesztése rendkívül munkaigényes, ezért is nevezték régen a királyok ételének. Mindemellett magas áron értékesíthető és rendkívül keresett export termék is. Az ásványi anyagokban és vitaminokban (A, B, C, E, K) is gazdag friss spárga szezonja igen rövid, de évről-évre nő a népszerűsége a háziasszonyok körében. Magyarországon 1920 óta termesztik nagyobb területeken. Jelenleg körülbelül 2000 hektárról az éves termésmennyisége 3000 t körül alakul.

Feltöltő: Szuchy Andrea
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.