Történelmi győzelem! Jövőre is az első osztályban szerepelhet a hússzoros bajnok Újpest.

A kiesés elől menekülő Újpest 7-0-ra győzte le a Megyeri úton a vendég Diósgyőr együttesét a labdarúgó NB I 31. fordulójának szombat esti mérkőzésén, ezzel megőrizve élvonalbeli tagságát. Így az is eldőlt, hogy a Mezőkövesd mellett a Kisvárda búcsúzik az első osztálytól. A nagy múltú lila-fehér labdarúgó klub tulajdonjogáért a MOL a közelmúltban sajtóhírek szerint több mint 6 milliárd forintot fizetett az előző tulajdonosnak, Roderick Duchatelet-nek.

Pengeélen táncolt tegnap estig Magyarország egyik legrégebbi alapítású labdarúgó klubjának, az Újpest FC-nek a sorsa. A sorozatban négy vereséget begyűjtő csapat az első osztályból való kiesés szélére sodródott három fordulóval a bajnokság zárása előtt: hat pontosra zsugorodott az előnye a 11., már kieső helyen álló Kisvárdával szemben. Miközben az Újpest számolatlanul kapta a gólokat a közelmúltban, a Kisvárda szorgosan gyűjtögette pontjait, így korántsem tűnt elképzelhetetlennek, hogy végül a célegyenesben lehajrázzák a lilákat a szabolcsiak.

Úgy feltörölte a gyepet az Újpest a Diósgyőrrel, amire ritkán van példa – Történelmi győzelemmel maradtak az NB I-ben a lilák

Van okuk ünnepelni az Újpest szurkolóinak és játékosainak, új fejezet kezdődhet a klub életében Fotó: Facebook/Újpest FC

Kubatov Gábor, az ősi rivális Ferencváros elnöke is nyilatkozott a témában a héten, kijelentve: a Fradi szívfájdalom nélkül küldené a IV. kerületieket az NB II-be a bajnokság zárófordulójában sorra kerülő FTC-Újpest mérkőzésen. A Fradi-vezér úgy vélte, az északpestieknek megtisztulásra van szükségük, így jót tenne nekik egy idény a másodosztályban.

Közép-Európa multinacionális olajvállalata, a MOL viszont nyilván nem azért fizetett 6 milliárd forintot az újpesti futball klub tulajdonjogáért, hogy egy másodosztályú csapat mezén szerepeljen jövőre a cég neve. Ennél rosszabb reklám ugyanis a világon nincs.

Hogy-hogy nem, a Diósgyőr tegnap olyan védősorral futott ki az esti találkozóra, melynek tagjai még soha nem játszottak együtt, miközben a védelem több rutinos tagját az edző a kispadra ültette csupán. A eredmény 7-0-s újpesti győzelem, a csapatukat elkísérő diósgyőri szurkolók a találkozó szünetében, 4-0-s állásnál elhagyták a stadiont.

A DVTK Facebook-oldalán a legfrissebb bejegyzésben az áll: Bocsánatot kérünk minden szurkolónktól. A tegnapi mérkőzéssel kapcsolatos valamennyi posztnál le vannak tiltva a hozzászólások.

A MOL és az általuk kinevezett új újpesti menedzsment célja, hogy néhány év alatt egy ütőképes Újpestet hozzanak létre, mely felveheti majd a versenyt a magyar futballmezőnyből az utóbbi években kimagasló Ferencvárossal. Az első, talán nem is kicsi lépést tegnap az újpesti focistáknak sikerült megtenniük.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Felmerül a gyanú,hogy ez bunda volt!
Ha nem is bunda,de szánalmas szerepjáték!?
Csúfondáros csalás!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Politikai döntés a Politikai Bajnokságban. Nincs itt semmi látnivaló.
Béla333
Az ilyen arányú győzelmek mindig bundagyanúsak!
Hülyére veszik a szurkolókat, nem elég az a sok millió amit keresnek, még bundáznak is?!
Eladott Ország
Volt ennél nagyobb zakó is a Diósgyőrnek, Baróti Lajos idejében, de akkor az Újpestet nemzetközileg magasabb szinten jegyezték.
Újpesti Dózsa SC - Diósgyőri Vasgyárak TK 9 : 0
1968.11.10.
www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/18172
namihami
A Dózsának 30 évig ez pont az lesz, mint a magyar focinak az ún Aranycsapat! Ami egyébként is csak ezüst!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.