Nem jogerősen négy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték pénteken azt a vagyonőrként dolgozó férfit, aki kedden 25 millió forintot tulajdonított el a rábízott pénzszállító autóból – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint kedden a férfi eltulajdonította a pénzszállító autóban elhelyezett pénztároló zsákokat a bennük lévő mintegy 25 millió forint készpénzzel. A vádlott emellett a kizárólag a munkaideje alatt hordható lőfegyverét is jogosulatlanul magával vitte.

A férfi egy plázába, később egy éjszakai szórakozóhelyre ment, és a pénzből csaknem hárommillió forintot elköltött. A rendőrök hajnalban elfogták, és lefoglalták a fennmaradó pénzösszeget. A kerületi ügyészség pénteken, gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt négy év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, továbbá öt évre eltiltotta a személy- és vagyonőri foglalkozás gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság az ítélet kihirdetése után a vádlottal szemben – a másodfokú eljárás befejezéséig – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Sosem értettem, hogy lehet valaki annyira hülye (saját ügyfelektől eredő tapasztalat is többek közt), hogy el tud lopni több tíz milliót, de menekülési tervet nem csinál, amikor maximum 4-5 óra alatt Európa bármelyik pontjára el lehet jutni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@Horizont: Tényleg nem értek hozzá, de fegyvert adni valakinek(csak feltételezem, hogy volt neki)az nagy felelősség, régen volt a katonaság, ott kiképezték a fiatalokat.
Valahogy furcsa ez nekem.
A keresztfiam tűzoltőnak jelentkezett, de olyan vizsgálatokon esett át, csak hallgattam:...
kkalman
Megérdemli, hogy a cellájának az ajtajára a műanyag lakat rárohadjon. Ez az ember annyira amatőr, hogy már ezért is megérdemeli a kiszabható legsúlyosabb büntetést.
Desischado
@perfekt: Neked is jó estét, vagy jó reggelt! És most virtuálisan megölelgetlek, mert igen, jól feltételezed, eszem ágában sincs ilyet tenni! Nem is elsősorban mert félek a büntetéstől, - persze az is - de a lelkiismeretem nem hagyna nyugodni, hiszen ez MÁS EMBEREK PÉNZE, és nem vinne rá a léke, hogy kifosszam őket. Azonfelül, a nagymamim talán a sírból is kiugrana, hogy "erre neveltelek, fiam?!" Anyámról nem is beszélve! Inkább vagyok szegény, de belenézhetek a tükörbe! A lopást meghagyom orbánéknak. Nekik nincs lelkiismeretük, se becsületük, ezért vígan űzhetik az ipart. Mégegyszer köszike a kedves szavaidat! (megölelget)
rokkantnyugdijas
Örüljön neki hogy csak 5 évre tiltották el a foglalkozásától!
perfekt
@Desischado: Szia:)) Köszönöm,és elmentem kommentedet,hiszen egy hölgytől érkező,kedves gondolatok, jó érzéssel töltenek el--teljesen mindegy hogy érkezik,telefonon,klavi segítségével--virtuálisan-- az érett női ölelés, nagy öröm, megbecsülöm.Körülöttem is így zajlik az élet ahogy a tiéd.Néha elgondolkodom azon--vajon jól nevelem e két gyermekemet,azzal-hogy tisztességet kérek "törődéseimért"?--de nem kérdés, ezer is így tennék.S mikor felébredsz ,legyen ott az én köszönő ölelésem nálad.
rokkantnyugdijas
@Horizont: Erkölcsi bizonyítványt már sose kap míg él! Ott lesz a priusz. Az ítélet még nem jogerős, amennyiben enyhítés lesz a jogerős ítélet, akkor mellékbüntetésként lehet örökre eltíltás a foglalkozásától!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.