Nem jogerősen négy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték pénteken azt a vagyonőrként dolgozó férfit, aki kedden 25 millió forintot tulajdonított el a rábízott pénzszállító autóból – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint kedden a férfi eltulajdonította a pénzszállító autóban elhelyezett pénztároló zsákokat a bennük lévő mintegy 25 millió forint készpénzzel. A vádlott emellett a kizárólag a munkaideje alatt hordható lőfegyverét is jogosulatlanul magával vitte.

A férfi egy plázába, később egy éjszakai szórakozóhelyre ment, és a pénzből csaknem hárommillió forintot elköltött. A rendőrök hajnalban elfogták, és lefoglalták a fennmaradó pénzösszeget. A kerületi ügyészség pénteken, gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt négy év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, továbbá öt évre eltiltotta a személy- és vagyonőri foglalkozás gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság az ítélet kihirdetése után a vádlottal szemben – a másodfokú eljárás befejezéséig – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Sosem értettem, hogy lehet valaki annyira hülye (saját ügyfelektől eredő tapasztalat is többek közt), hogy el tud lopni több tíz milliót, de menekülési tervet nem csinál, amikor maximum 4-5 óra alatt Európa bármelyik pontjára el lehet jutni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
Sosem értettem, hogy lehet valaki annyira hülye (saját ügyfelektől eredő tapasztalat is többek közt), hogy el tud lopni több tíz milliót, de menekülési tervet nem csinál, amikor maximum 4-5 óra alatt Európa bármelyik pontjára el lehet jutni...
perfekt
@A Tündik bündije: Ez a koma csak egy jó napot akart magának.A tekintetében van valami,ami azt sugja--hogy én nem alkalmaztam volna erre a feladatra--még nem felkészült a pénzcügölésére---SEM.
ila51
én úgy látom a tekintetén , hogy ez az elméjében él :(
Maszlag
Annyi ésszel, meg egy veder vízzel, ürgét lehet önteni. Most megy a semmiért a börtönbe.
A Tündik bündije
@perfekt: Hát, akkor most szerzett magának egy jó napot, meg kábé 1200 rosszat, ha azt számolom, hogy jó magaviseletért szabadlábra helyezik úgy 3 és fél év múlva. Mondjuk még fiatal, ráér :-)
perfekt
@A Tündik bündije:.Mond kérlek tisztelettel--a Ti olvasatokban milyen jelző jár, az ilyen tökéletlen simliknek?Ez a fickó nálam nem büntethető---orvosi eset!De az elkövetkező időben nincs gondja szállásra- kajára--és ritkán üti el az autó is.Szo-szo.
csip-csop
nem csak ot, hanem sok màsokat is lekène csukni, mert mindenki tudja, hogy lopnak, de senki nem mozditja az ujjàt!
ila51
@csip-csop: ...jogos felvetés ... szerintem inkább dilettáns , mint balek
Kritikuss
Na, ugye, milyen gyorsan is lehet ítéletet hozni??
Desischado
Szerintem, valami zavar lehet az elméjében, mert ép ésszel ilyet senki sem csinál. Ha én rablásra adnám a fejem, a lehető legpontosabban felkészülnék, és ahogy Tündi is mondja, nagyon komoly menekülési útvonalat készítenék. Megtervezném a lehető legpontosabban az akciót, és b meg c tervem is lenne a menekülésre. Ez egy lúzer.
coyote3
Ezt a hülyét!!! Miért nem a manyup pénzt lopta el...
perfekt
@Desischado: Jó reggelt--vagy jó pihenést?---Na miután a zavart elméjét forszíroztad--szerintem te nem gondolkozol azon-hogy ilyet tegyél--mert becsületed nem engedi.Azért néhány vadászházi tivornyákon, bizonyára nem így vélekednek.
A Tündik bündije
@perfekt: Ehhez alapos orvosi vizsgálat kéne, de elméletileg nem lehetetlen bebizonyítani, hogy nem egészen százas, ha bulizni megy a milliókkal, és nem is próbál menekülni.
perfekt
@A Tündik bündije: szia.Erre gondoltam --én is. Sok ilyen esetről hallottam már,és azt hiszem nem mondok újat --Neked főleg nem--hogy egy jó ügyvéd a védelmet erre alapozhatja-- a siker reményében.De tényleg igazad van, nem komplett a gyerek az biztos.
perfekt
@A Tündik bündije: És még egy dolog:Most olvastam csak,hogy--a srácnál fegyver is volt.Még szerencse-hogy nem úgy kattant be--hogy lövöldözni kezdjen.Én ismerem a fegyvertartás szabályait--de innét kívülről úgy ítélem meg látván őt--és ismerve a tettét is, azt is megkérdezném,a hatóságtól, hogy vizsgázhatott le fegyvertartási ismeretekből.?---és én ezzel lépek is a témáról--mert nem kerek nekem ez a történet.
picike
megromlott elméje a pénz hatására ez inább betege lett a pénznek ami nem lehetett az övé ezért nem csinált tervet se valódi balek a fegyvrről ne is szóljak ez semmin se gondolkodott el,mert balek
Szvetlana
Szerintem nem is lehetne ilyen fiatalon pénzszállító, és pszichikailag sem alkalmas erre. Nagy terhelésnek van kitéve az, aki pénzzel, fegyverrel dolgozik. Csodálom, hogy átment az alkalmassági vizsgán, vagy talán nem is volt olyanon.
Szvetlana
@Horizont: Tényleg nem értek hozzá, de fegyvert adni valakinek(csak feltételezem, hogy volt neki)az nagy felelősség, régen volt a katonaság, ott kiképezték a fiatalokat.
Valahogy furcsa ez nekem.
A keresztfiam tűzoltőnak jelentkezett, de olyan vizsgálatokon esett át, csak hallgattam:...
kkalman
Megérdemli, hogy a cellájának az ajtajára a műanyag lakat rárohadjon. Ez az ember annyira amatőr, hogy már ezért is megérdemeli a kiszabható legsúlyosabb büntetést.
Desischado
@perfekt: Neked is jó estét, vagy jó reggelt! És most virtuálisan megölelgetlek, mert igen, jól feltételezed, eszem ágában sincs ilyet tenni! Nem is elsősorban mert félek a büntetéstől, - persze az is - de a lelkiismeretem nem hagyna nyugodni, hiszen ez MÁS EMBEREK PÉNZE, és nem vinne rá a léke, hogy kifosszam őket. Azonfelül, a nagymamim talán a sírból is kiugrana, hogy "erre neveltelek, fiam?!" Anyámról nem is beszélve! Inkább vagyok szegény, de belenézhetek a tükörbe! A lopást meghagyom orbánéknak. Nekik nincs lelkiismeretük, se becsületük, ezért vígan űzhetik az ipart. Mégegyszer köszike a kedves szavaidat! (megölelget)
rokkantnyugdijas
Örüljön neki hogy csak 5 évre tiltották el a foglalkozásától!
perfekt
@Desischado: Szia:)) Köszönöm,és elmentem kommentedet,hiszen egy hölgytől érkező,kedves gondolatok, jó érzéssel töltenek el--teljesen mindegy hogy érkezik,telefonon,klavi segítségével--virtuálisan-- az érett női ölelés, nagy öröm, megbecsülöm.Körülöttem is így zajlik az élet ahogy a tiéd.Néha elgondolkodom azon--vajon jól nevelem e két gyermekemet,azzal-hogy tisztességet kérek "törődéseimért"?--de nem kérdés, ezer is így tennék.S mikor felébredsz ,legyen ott az én köszönő ölelésem nálad.
rokkantnyugdijas
@Horizont: Erkölcsi bizonyítványt már sose kap míg él! Ott lesz a priusz. Az ítélet még nem jogerős, amennyiben enyhítés lesz a jogerős ítélet, akkor mellékbüntetésként lehet örökre eltíltás a foglalkozásától!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.