Áprilisban 14 743 álláskeresőt tartottak nyilván Fejér megyében, az előző havinál 498-cal, 3,3 százalékkal, az egy évvel korábbinál pedig 6517-tel, 30,7 százalékkal kevesebbet – derül ki a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkaerő-piaci helyzetelemzéséből.

A kimutatások szerint a nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya áprilisban 7,7 százalék volt, ami az előző havinál 0,2 százalékponttal, míg az egy évvel korábbinál 3,2 százalékponttal kisebb.

Áprilisban összesen 1897-en kérték nyilvántartásba vételüket, az előző havinál 43-mal, az egy évvel korábbinál 100-zal kevesebben.

A pályakezdők száma 1804, az álláskeresőkhöz viszonyított arányuk 12,2 százalék volt.

Áprilisban a megye területéről egy munkáltató jelzett csoportos létszám-leépítést, ami összesen 20 alkalmazottat érintett. Az egy ütemben legalább 10-et elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést öt munkaadó is jelzett: a létszámbővítések összesen 103 embernek jelentettek elhelyezkedési lehetőséget a közúti áruszállítás, a műanyag termék gyártás, a takarítás és az idősellátás területén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.