Fegyveresen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség egy angol férfi ellen, aki Keszthelyen gázriasztófegyvert tartott egy magyar férfi fejéhez – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A 37 éves magyar férfi csütörtökön Keszthelyen, a Sömögye úton haladt gépkocsijával, amikor elmondása szerint egy idősebb ember magyar rendszámú autójával le akarta szorítani az útról.

A manővert követően mindkét sofőr megállt, és kiszállt az autóból. Az idős férfi angolul szólalt meg, majd egy riasztófegyvert vett elő az övtáskájából és a magyar férfi fejéhez tartotta. A sértett azonnal a rendőrséget tárcsázta, mire a fenyegetőző ember a terepjárójával elhajtott a helyszínről.

A keszthelyi rendőrök a 76 éves angol férfit a gyenesdiási otthonában találták meg, ahonnan előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A külföldi a nyomozóknak azt mondta, hogy önvédelemből vette elő a fegyvert, mert a másik autós agresszíven lépett fel vele szemben.

A keszthelyi rendőrség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 76 éves angol férfi ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.