A Microsoft nemrég bejelentett leépítési tervének egyik legnagyobb vesztese – arányaiban – Magyarország lehet, ugyanis az elbocsátások döntő része a Nokia mobilos üzletágának felvásárlása miatt következik be, vagyis az amerikai cég felszámolja azokat az üzemeket és gyárakat, ahol a korábbi finn cég foglalkoztatott embereket. Számunkra ennek legsúlyosabb következménye, hogy a Microsoft közölte: bezárják a komáromi gyárat. (Így más megvilágításba kerül az egyik főnök, Stephen Elop tavalyi látogatása: ezek szerint nem a bővítés, hanem a leépítés felmérése miatt jött Magyarországra.) Ha magát a teljes céget nézzük, a leépítés kiemelt mértékű, de nem tűnik tragikusnak: a vállalat folyamatosan vesz fel és bocsát el dolgozókat világszerte. Ám a felszámolások hatása lokálisan igen súlyos lehet. Az igaz, hogy a vállalat történetének legnagyobb karcsúsítását hajtja végre a nemrég kinevezett vezető, Satya Nadella (aki levélben igyekezett indokolni döntését) – együttműködve a sokak által...

Forrás: itcafe.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Akkor most szijjartopetike mit is csinal? Mivel az egyik multi kivonul, gyorsan elrohan masik haromhoz targyalni, hogy ugyan jojjenek mar be a meguresedett Nokia helyere? Nana, meg a vegen a vezir megorrolja, hogy petike a "cuna multikkal" paktal... Pedig mi megvagyunk nelkuluk is, ugye?
m.macskosz
Szijjártó nem csinál semmit. A magyar állam sem.
A Microsoft/Nokia intézi a dolgokat a maga korrekt módján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.